‘Son Akşam Yemeği’ Berlin’de

Güncelleme Tarihi:

‘Son Akşam Yemeği’ Berlin’de
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 12:51

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan ettiği günün öncesindeki akşamı konu alan ‘Son Akşam Yemeği’ filminin galası Berlin’de yapıldı.

Haberin Devamı

FİLMİN Avrupa’da dağıtımını üstlenen AF Media tarafından yapılan galaya filmin oyuncuları Onur Tuna, Pelin Akil ve Yapımcı Selim Tuncer katıldı. Başkonsolos Okan Şanlı da filmi izleyenler arasında yer aldı. Film gösterimi sonrası seyircilere hitap eden Tuncer, “100 yıl uzun bir süre. Bir devletin olgunluğa kavuşabilmesi için yeterli bir süre. Elbette tartışabiliriz elbette tartışılmalıdır ama artık tartışmayı müzakereye çevirmemiz lazım. Yepyeni ufuklara açılabilmemiz için müzakere etmeliyiz. Bu duyguyla böyle bir eser yaptık” dedi.

‘Son Akşam Yemeği’ Berlin’de

CUMHURİYET BİR İDEOLOJİDİR
Filmde Atatürk’ü canlandırmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu söyleyen oyuncu Onur Tuna, Berlinli seyircilere hitaben yaptığı konuşmada “Cumhuriyet’le yaşamış Cumhuriyet’le büyümüş ve onun devamını isteyen gözler görüyorum. Cumhuriyet 100 yıl 200 yıl hatta 500 yıl yaşayabilecek sağlam temellere sahiptir. Cumhuriyet bir ideolojidir ve bu ideolojiyi de getiren Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu. Konuşmasıyla ayakta alkışlanan Onur Tuna, “Gönülden emek verdik ve inandık hikâyemize” dedi.
‘Son Akşam Yemeği’ Berlin’de

‘Son Akşam Yemeği’ Berlin’de

 

BAKMADAN GEÇME!