Solingen kurbanları etkinliklerle anılacak

Güncelleme Tarihi:

Solingen kurbanları etkinliklerle anılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2013 19:29

Almanya’nın Solingen kentinde 20 yıl önce aşırı sağcılar tarafından kundaklanan evlerinde hayatını kaybeden 5 Türk, çeşitli etkinliklerle anılacak.

Haberin Devamı

Solingen Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Norbert Feith ile olayda 2 kızını, 2 torununu ve 1 yeğenini kaybeden Mevlüde Genç’in de katıldığı bir toplantıda, yapılacak etkinliklerin yer aldığı bir broşürün ve ”www.toleranz.vielfalt.solingen.de” adlı internet sitesinin tanıtıldığı ifade edildi.

Anma etkinlikleri kapsamında yıl boyunca yaklaşık 50 programın düzenleneceği belirtildi.

Merkezi anma töreninin ise 29 Mayıs 2013’te yapılacağı ve törene Alman hükümeti adına uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Kuzey-Ren Vestfalya eyalet hükümeti adına eyaletin Başbakan Yardımcısı Syliva Löhrmann ile Türkiye’den bazı yetkililerin katılacağı ifade edildi.

Anma töreninden bir gün önce yapılacak etkinliklerden sonra kundaklanan evin bulunduğu yere ışıklarla yürüneceği kaydedildi.

Belediye Başkanı Feith, 29 Mayıs 1993’ün unutulmayan bir yas günü olduğunu belirterek, ”Sadece geriye değil, ileriye doğru da bakılması lazım” dedi.

Solingen’de 29 Mayıs 1993’de Genç ailesinin evi kundaklanmış, yangında Gürsün İnce, Hatice, Hülya ve Saime Genç ile Gülistan Öztürk hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!