Solingen kurbanları anıldı

Güncelleme Tarihi:

Solingen kurbanları anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2009 11:08

Almanya'nın Solingen kentinde 16 yıl önce aşırı sağcıların kundakladığı evlerinde 5 yakınını yitiren Genç Ailesi, dün 16 yıl önce kundaklanan evlerinin önünde düzenledikleri anma töreniyle faciada yitirdikleri yakınlarını dualarla andılar.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993 tarihinde evlerinin kundaklanması sonucu yaşamını yitiren Genç Ailesi'nin beş ferdi düzenlenen bir törenle anıldı. Düzenlenen anma törenine kundaklanan evin önünde dua edilmesiyle başladı. Bu yıl köylerindeki törene katılmak üzere Türkiye'ye giden anne Mevlüde ile baba Durmuş Genç'in yerine törende sadece Genç Ailesi'nin kızları Sündüz Saygın, gelinleri Hatice ve oğulları Kamil Genç hazır bulundular. Din görevlisi İlhan Can’ın Kuran okumasının ardından aile üyeleri evin önünde bulunan anıta çiçek bıraktılar. Dua okunmasının ardından anma töreni için gelen Köln DİTİB yetkilileri anıta çiçek bıraktılar. Daha sonra aileyi ziyaret eden DİTİB heyeti aile ile kısa bir görüşme yaptıktan sonra Köln’e döndüler.

Haberin Devamı

Her yıl geleneksel olarak Solingen Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen anma töreni bu yıl ilk kez anne Mevlüde ve baba Durmuş Genç olmadan düzenlendi. Mevlüde ve Durmuş Genç bu sene evlatlarının gömülü olduğu Amasya'nın Mercimek Köyü'nde düzenlenen anma töreninde hazır bulundular.


Solingen kentinde 29 Mayıs 1993 tarihinde meydana gelen olayda evde uyuyan Gürsün İnce, Hatice Genç, Gülistan Öztürk, Hülya Genç ve Saime Genç yanarak can verdiler. Evi ateşe veren aşırı sağcı Alman gençleri Markus Gartmann, Felix Köhnen, Christian Reher, Christian Buchholz yakalanıp yargılandı. Gartmann 15 yıl, diğerleri onar yıl hapis cezalarının ardından serbest kaldılar. Şimdi farklı isimlerle Almanya'da yaşamlarını sürdürüyorlar.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!