Solingen kurbanları anıldı

Güncelleme Tarihi:

Solingen kurbanları anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2012 10:36

ALMANYA’nın Solingen kentinde evleri kundaklanarak katledilen Genç Ailesi’nin beş ferdi Frankfurt’taki Hülya Medyanı’nda düzenlenen törende anıldı.

Haberin Devamı

Bockenheim Semt Meclisi, Frankfurt Halkevi, Devrimci İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Gençlik Derneği, Frankfurt Yabancılar Meclisi ve sendikaların birlikte düzenledikleri anma töreninde Almanya’da artan yabancı düşmanlığına ve ayrımcılığa dikkat çekildi.

Frankfurt Yabancılar Meclisi Başkanı Enis Gülegen, Almanya’da ırkçılığın ve ayrımcılığın kendisini ev ararken, işte, okulda ve komşuluk ilişkilerinde gösterdiğini belirterek, “Ancak daha başında karşı koyarsak ırkçılığı önleyebiliriz. Eğer bir insanın daha hayatını hedef aldığında farkına varırsak, çok geçmez bu da gerçekleşecektir. Mevlüde Genç’in dediği gibi ‘Artık hiçbir ana ağlamasın. Bu korkunç cinayetler artık hiç olmasın” diye konuştu.

Halkevi temsilcisi Şenol Şenol da, Hülya Meydanı’nda elindeki çekiciyle gamalı haçı parçalayan ‘Hammerringman’ heykelinin alanda kalmasını istedi. Semt Meclisi adına konuşan Christian Thomasewski ise Almanya’da neonazi şiddetinin önlenmesi için yeterince çaba gösterilmediğini, meydanın ruhuna uygun bir heykel dikilmesini istediklerini belirtti.

DİDF Gençlik Derneği’nden Eylem Durmaz da ırk ve din ayırımı yapmadan herkesin hakkını ve şansını koruyan bir topluma ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek, “Irkçı saldırılar hafife alınmamalı. 1990 yılından beri 198 kişi hayatını kaybetti. Anayasayı Koruma Örgütü sorunun bir parçası haline geldi. Federal Hükümet’ten olayların üzerine gitmesini, cinayetleri tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarmasını talep ediyoruz. NPD ve ırkçı, faşist gruplar kapatılmalıdır. Popülizme ve ırkçılığa karşı birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!