Şölen başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Şölen başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 11:34

Dünyanın önde gelen kitap fuarlarından biri olan 64. Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı, bu akşam yapılacak törenle açılıyor. Fuara 100’ün üzerinde ülkeden 7 bini aşkın yayınevi katılıyor.

Haberin Devamı

BU yılın onur konuğu Yeni Zelanda, ‘Sizde gün ağarmadan’ sloganı ile edebiyatını ve kültürünü tanıtacak. 10- 14 Ekim arasında gerçekleşecek olan fuar çerçevesinde hem fuar alanında hem de kentte 3 bini aşkın etkinlik yapılacak.

Frankfurt Kitap Fuarı Müdürü Juegen Boos, bu yılki fuarda çocuk ve gençlik edebiyatına özellikle önem verildiğini söyledi. Boos, “Çocuklar ve gençler hızla medyada hızlı değişimin sembolü. Çocuklar ve gençler teknolojik gelişmeleri en yakından izleyen kesim. Yayınevleri onların istek ve taleplerini çok ciddiye alıyor. Onlardan gelen feedback’ler geleceği çok etkilediği biliniyor” dedi.

21 YAYINEVİ 7 TELİF AJANSI
Türkiye bu yıl 5 numaralı salonda Kültür Bakanlığı’nın ulusal standıyla katılıyor. Ulusal standtta Agora, Arkeoloji Sanat, Boyut, Büyük Doğu, Çağrı, Doğa Basım, Doğan Egmond, Işık, İletişim, İnsan, Bilgi Üniversitesi, Türk İş Bankası Yayınları, Kaktüs, Maviağaç, Nesil, Ötüken, Timaş, Uğur, Yapı Kredi Yayınları, Zafer ve Yeditepe yayınevleri bulunuyor. Ayrıca 3 numaralı salonda da Can Çocuk, Çitlenbik, Erdem, Günışığı Kitaplığı, Lacivert, Mavibulut, Tudem-Uçanbalık, Nesil Çocuk adlı çocuk kitapları yayıncıları bulunuyor. Türkiye’den yedi telif ajansı da fuara katılıp görüşmelerde bulunacak.

DÖRT ANA ETKİNLİK
Türk iye bu yıl etkinlikleri dört ana dalda topluyor. Bunlar Edebiyat ve Kimlik Tasarımları, Bütün Renkleriyle Türkiye Edebiyat, Türk Mutfağı ve Edebiyat ve Sinema. Bu dört ana dalda dört ayrı etkinlik yapılacak.

- Yarın saat 13.45’de Menekşe Toprak ve Fırat Sunel’in katılımıyla edebiyat ve kimlik tasarımları konuşulacak. Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge’nin yöneteceği toplantı Forum Diyalog 5.1 A962’de olacak.

-13 Ekim’de yine aynı yerde Metin Celal’in saat 16.45’de yöneteceği toplantıda Bejan Matur, Gabriel Akyüz ve Tuğrul İnançer, Türkiye’de farklı kimlikler ve bu farklıların yapıtlara yansıyış biçim üzerinde durulacak.

-14 Ekim’de saat 10.00’da Gurmet Gallery’de Refika Birgül, Türk mutfağını tanıtacak.

Aynı gün saat 12.30’da Münir Üstün’ün yöneteceği toplantıda Mahmut Fazıl Coşkun, Görkem Yeltan ve Ercan Kesal Edebiyat ve Sinemayı konuşacak. Toplantı Forum Diayalog 5.1’de olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!