"Soğuk" prömiyeri yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Soğuk prömiyeri yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2013 12:07

Berlinale'de dünya prömiyeri yapılan 'Soğuk' filmi büyük ilgi gördü. Filmin yönetmeni Uğur Yücel, “Zor şartlarda çektik. Isı eksi 40'ın altına düşünce seyir halindeki kamyonun mazotu dondu” dedi.

Haberin Devamı

BERLİNALE'nin 'Panorama' bölümünde yarışan Uğur Yücel'in 'Soğuk' filminin dünya prömiyeri Berlin'de yapıldı.

Yönetmen ve senarist Uğur Yücel ile birlikte filmde rol alan sanatçılar A. Rıfat Şungar, Şebnem Bozoklu ve Ezgi Mola da prömiyere katıldı. Berlin Potsdamer Platz'daki Cinemxx Sineması'nda gösterilen filmi yaklaşık bin kişi izledi. Konuklar arasında Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, eşi Gamze Karslıoğlu, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, eşi Birgit Şen ve Berlin Kültür Ataşesi Gözde Şahin de yer aldı.

FİLM SOĞUK
Yönetmen Uğur Yücel, filmle ilgili Hürriyet'in sorularını yanıtlarken, filmin adı gibi soğuk olduğunu söyledi. Film üç yıl önce çekmeyi planladıklarını fakat dizi çekimi nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Yücel,

“Çok zor şartlarda film çekildi. Filmi Karadeniz'de çekecektim. Ancak Kars'ı görünce hemen aklıma yazdım burada çekmeyi. Kars'ın insanı etkileyen bir atmosferi var. Ancak Alacakaranlık dizisini çekene kadar şehir bir platoya döndü. Çok soğuk ve zor şartlarda film çekildi. Seyir halindeki kamyonun benzini dondu. Tabi isı eksi 40 derecenin altına düşünce insan bir şey yapamıyor” dedi.

HAKETMEYENLER EKMEK YİYOR
Filmi sessiz sedasız yaptığını söyleyen Yücel, “Bazen filmler kendi gürültüsünü yakalar. Bazıları da sessizce kaybolur. Berlinale'ye davet almamız filmin sessiz kalmayacağını gösteriyor. Berlin sevdiğim bir şehir. Filmin açılışını Berlinale'de yapması tabi ki farklı bir başlangıç. Gerçek sinemaseverlerin yeri burası. Anlamlı bir yer sinemacılar için” dedi.

Çekimler sırasında sıkıntılar da yaşadıklarını söyleyen Yücel,

“Evet çok tatsız bir hafta sonu yaşadım. Bir post-pro şirketinde yapılan teknik inceleme sonunda ilk hafta çektiklerimizin hepsini tekrarlamamız gerektiği üzerine bir haber geldi. Bunu yapmamız mümkün değildi. Tren neredeyse başrolde filmde ve o hafta sonu bir daha artık treni alma şansımız yok. Yani başrol oyuncumuzu kaybediyoruz neredeyse. İlk hafta bütün trenli sahnelerimizi çektik. Bizce görüntülerde hata olmadığı gibi hepimiz görsel açıdan tatmin içindeyiz. Bir yanlışlık olmalıydı bu işte. Nitekim bizde bir sorun yoktu. Maalesef bizim sektörde o kadar niteliksiz insanlar ekmek yer ki. O kadar basit bir teknik hata yaparak çekilenleri izliyorlar ki ben o insanlara sette çay yaptırmam. Ama piyasada bunlar para kazanıyorlar işte.”

İSTANBUL'DA GALA
Filmin bundan sonra kendi yolunu tayin edeceğini söyleyen Yücel, İstanbul'da bir gala yapacaklarını da belirtti. Filmin Türkiye'de ekim ayında gösterime girmesini planladıklarını da kaydeden Yücel, projeleri arasında Almanya'da yaşayan Türklerin öyküsünü anlatan bir filmin yer almadığını da söyledi. Filmin başrol oyuncularından Rıfat Şungar, filmi kendisinin de ilk kez Berlin'de izlediğini belirterek,

“Zor şartlarda film çekildi. Berlinale'de gösterilmesinden dolayı mutluyum. Her festivalin tabanı ayrı. Yaşanan samimiyetler farklı olabiliyor Buralarda din, dil, ırk olmadığı için tek konuşulan şey sinema” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!