Söder’in yolunu kestiler

Güncelleme Tarihi:

Söder’in yolunu kestiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2023 10:59

Daha ziyade caddelere ve otoyollara ellerini yapıştırarak trafiği alt üst eden iklim aktivistleri, bu kez de Bavyera’da 8 Ekim’de yapılacak eyalet seçimleri öncesi seçim kampanyasını hızlandıran CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder’in yolunu kesti.

Haberin Devamı

Letzte Generation (Son Nesil) aktivistleri, CSU’lu Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Federal Meclis milletvekili Dorothea Baer ve 200’e yakın kişiyle bisikletle Nürnberg yakınlarındaki Rückersdorf’tan yola çıkan Söder'in önünü kesti.

Söder’in yolunu kestiler
Ancak polisin aktivistlere zamanında müdahalesi sayesinde Söder ve beraberindekiler 15 km’lik bisiklet turuna devam etti. Ancak aktivistler, parkların ve fuar alanının bulunduğu Dutzendteich’ta son bulan turun keyfini çıkarmak için bir bira bahçesinde bir araya gelen Söder ve beraberindekilerin peşini bırakmadı. Söder, önümüzdeki yıllarda Bavyera’da 1500 km. bisiklet yolu yapacakları müjdesi verirken, iklim aktivistleri “İklim felaketine izin vermek anayasaya aykırıdır” sloganları atarak bira bahçesine girmek istedi. 36 yaşındaki bir iklim aktivisti, kendisini uzaklaştırmak isteyen polislere saldırdı. Polislerden birini tekmeleyen şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Başka bir iklim aktivisti de polislerden birine arkadan saldırarak yere düşürdü. 33 yaşındaki polis memuru hafif yaralanırken, saldırgan göz altına alındı.
Söder’in yolunu kestiler

BAKMADAN GEÇME!