Söder net konuştu: ‘İktidara gelir gelmez...’

Güncelleme Tarihi:

Söder net konuştu: ‘İktidara gelir gelmez...’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2024 11:15

Almanya’da erken seçime gidilmesini isteyen ana muhalefetin küçük kanadı CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder, iktidara gelir gelmez hükümetin bazı alanlarda hayata geçirdiği reformları iptal edeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

BAVYERA Başbakanı Söder, SPD, Yeşiller ve FDP oluşan koalisyon hükümetinin bir an önce gitmesi gerektiğini savunurken, yeni bina ve konutlarda en az yüzde 65 yenilenebilir enerji tüketimi sağlayan ısı sistemi monte edilmesini öngören ‘Kalorifer Yasası’ ile sosyal yardım yerine devreye sokulan ‘Yurttaş Parası’ ve ‘Çocuklar Güvenlik Yasası’nda yapılan değişiklikleri iptal edeceklerini söyledi. Söder, “Çalışan insanlar, yardımla geçinenlerden daha fazla para almalı” derken, ‘Yurttaş Parası’nda köklü bir reforma gideceklerinin altını çizdi:

‘ACİL PLAN’ HAZIRLADIK
“Sistematik olarak daha fazla para saçmak ve taze borç almak yerine, önemli ve belirli alanlarda tasarruf yaparak ülkeyi ileri taşıyacak alanlara yatırım yapmak kaçınılmaz. Hedefimiz, köklü reformları devreye sokarak ekonomiyi canlandırmak ve halkımızın refahını artırmak. Alman ekonomisini canlandırmak için vergi indirimi, enerji fiyatlarını düşürmek, bürokrasiyi azaltmak ve çalışanlara daha fazla ödeme yapmak, yeni borç yerine tasarruf gibi 5 farklı alanda köklü reform içeren bir ‘Acil plan’ hazırladık. İşletme vergisinin yanı sıra enerji ve gastronomi alanlarında Katma Değer Vergisi’ni (KDV) de düşüreceğiz ve otoyol ücretlerinde indirim yapacağız. Nükleer santralları kapatmak tamamen yanlış bir politikaydı. Bu karar Almanya’nın enerji bağımlılığını artıracak. Halk, bu hükümetten bunun hesabını sormalı.”

BAKMADAN GEÇME!