‘Sizinle gurur duyduk’

Güncelleme Tarihi:

‘Sizinle gurur duyduk’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2023 15:03

Berlin merkezli Almanya Türk-Alman İşverenler Birliği’nin (TDU) bayramlaşma etkinliğine katılan Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, deprem sonrası Türkiye’ye yardım için seferber olan Almanyalı Türklerin girişimlerini överken, “Almanya’daki Türk toplumuyla gurur duyduk” dedi.

Haberin Devamı

TDU salonunda yapılan bayramlaşmaya Federal Meclis milletvekilleri ile Eyalet Parlamentosu milletvekilleri de katıldı. TDU’nun etkinliğine ilgi oldukça yoğun oldu. Bayramlaşma, TDU Başkanı Remzi Kaplan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra söz alan Büyükelçi Şen, 6 Şubat’ta yaşanan depreme değindi. Şen, “Maalesef bu sene Ramazan bayramındaki coşkumuza hüzün gölgesi düştü. 2023’e Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutlayacağımız düşüncesiyle girmiştik. Ama 6 Şubat’ta yaşanan depremde onbinlerce insanımızı kaybettik. O hüzün tüm dünyada insanlarımızın yüzüne de yansıdı. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Elbetteki hayat devam ediyor. Devletimiz o yaraları sarabilecek imkânlara sahip ama bir günde bir haftada bir ayda olmuyor. Ama hep birlikte Türk milleti olarak o bölgeyi yeniden ayağa kaldıracağız. Başka çözümü yok” dedi.

Haberin Devamı

‘Sizinle gurur duyduk’

Deprem sonrası Almanya’daki Türk toplumunun gösterdiği çabaya değinen Şen, “Sizler Almanya Türk toplumunun her kesimi olarak organize oldunuz ve büyük çabalarla ülkemize gerektiği şekilde, Almanya Türk toplumuna yakışır bir şekilde yardımları sağladınız. Bizler de yardım sağlanırken ilk aşamada bunun çeteresini tutmadık. Bir an önce buradan yardımlar gitsin ve insanların acılarını dindirelim derdindeydik. Daha sonra arkadaşlarımızdan başkonsoloslarımızdan bilgi talep ettik ve baktık ki 10 bin tondan fazla aynı yardım Almanya Türk toplumundan Türkiye’ye ulaştırmışız. Bununla da büyükelçi olarak ben ve başkonsoloslarımız gurur duyduk. Almanya Türk toplumunun Türkiye’ye destek için gösterdiği çabalara yaptığı katkıları takdirle karşılıyoruz. Sağ olun var olun” diye konuştu.

‘Sizinle gurur duyduk’

NETU BERLİN’DE DE PROGRAM
Öte yandan Büyükelçi Şen, Avrupalı Türk Girişimciler Ağı (NETU) adlı işverenler derneğinin Berlin ofisinde gerçekleşen bayramlaşma programına da katıldı. NETU Berlin Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktekin selamlama konuşmasında depremzedeler için Allah’tan rahmet diledi. Ayrıca bayram vesilesiyle bir araya gelip dostlukların pekiştirilmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!