SİYAH-YEŞİL ortak olmaz

Güncelleme Tarihi:

SİYAH-YEŞİL ortak olmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 14:35

Yeşiller’in lider adayı Katrin Göring-Eckardt, farklı politik alanlardaki görüş ayrılığıyüzünden CDU/CSU ile ortaklığın mümkün olmadığını söyledi. Claudia Roth ve CemÖzdemir bugün yeniden partinin Eşbaşkanlığı koltukların korumak için yarışacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Yeşiller Partisi’nin gelecek yıl yapılacak seçimlerden sonra muhafazakar kanat Hıristiyan Birlik Partileri’yle (CDU/CSU) ortaklık etmeyi planlamadığı açıklandı.

Yeşiller’in lider adaylarından Katrin Göring-Eckardt, başta enerji politikası olmak üzere asgari ücret, varlık vergisi, aile politikası ve dış politikada CDU/CSU ile ciddi görüş ayrılığı yaşadıklarına dikkat çekerken, “Bu partilerle ortaklık etmemiz mümkün değil” dedi.

Göring-Eckardt, hedefin seçimlerden sonra Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile birlikte iktidara gelmek olduğunu belirtirken, “Siyah-yeşil (CDU/CSU-Yeşiller) koalisyon” hesapları yapmadıklarını ve bunun gündemlerinde olmadığını da söyledi.

Alman Birinci Televizyonu (ARD) adına yapılan son kamuoyu yoklamasında Almanya’da bu hafta sonu genel seçim olsa CDU/CSU yüzde 39, SPD yüzde 31, Yeşiller yüzde 13, Sol Parti yüzde 6 oy alıyor. Hükümetin küçük kanadı Hür Demokrat Parti (FDP) ve Korsanlar Partisi de yüzde 4 oranın da oy toplayıp yüzde 5 barajına takılıyor.

Aynı kamuoyu yoklamasında seçmenlerin yüzde 79’u CDU/CSU ve SPD’nin büyük koalisyon, yüzde 46’sı da SPD-Yeşiller’in ortaklık etmesinden yana görüş bildirdi.

ROTH-ÖZDEMİR TEKRAR ADAY
Yeşiller’in önceki gün Hannover’de başlayan kurultayında ağırlıklı olarak seçim kampanyasında ilk sıralarda yer alması istenen konular üzerinde duruldu. 820’ye yakın delegenin katıldığı kurultayın ilk gününde partinin lider adayları Jürgen Trittin ile Kartrin Göring-Eckardt, ileriye dönük hedeflerini içeren birer konuşma yaptı.

Her iki lider aday da CDU/CSU-FDP iktidarına son verip SPD’yle iktidara gelmek olduğunu yineledi. Cem Özdemir ile liderlik yarışında yenilgiye uğrayan Claudia Roth bugün Hannover’de Yeşiller Eşbaşkanlığı için koltuklarını korumak amacıyla yarışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!