‘Siyah Kobra’da Murat’a jet ceza

Güncelleme Tarihi:

‘Siyah Kobra’da Murat’a jet ceza
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 14:18

Danimarka polisi ‘Black Cobra’ (Siyah Kobra) adlı çetenin üyelerine yönelik operasyon yaptı.

Haberin Devamı

Eş zamanlı olarak ayrı şehirlerdeki operasyonlar sırasında pompalı tüfekle yakalanan 26 yaşındaki Murat Altıntaş, mahkeme tarafından bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Danimarka tarihinde ilk kez bir çete üyesi, gözaltına alındığı gün çıkarıldığı mahkemede cezaya çarptırılmış oldu.

Operasyonların son zamanlarda silahlı saldırların artığı Herlev şehrinin yanı sıra Hillerød, Albertslund, Greve, Køge, København ve Næstved şehirlerinde gerçekleştirildiğini belirten Emniyet Müdürü Magnus Andresen, şunları söyledi:

“Aramalara Sjylland Adası’ndaki tüm bölgelerin polisleri ile çetelerle mücadele için oluşturulan özel kuvvetler, ulusal araştırma merkezi polisleri ile vergi memurları da katıldı. Namlusu kesilmiş pompalı bir silahla yakalanan 26 yaşındaki Murat Altıntaş, silahın kendisine ait olduğunu itiraf ettiği için hemen yargılanarak bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Baskınlarda ayrıca iki tabanca, çalıntı mallar, kesici silahlar, doping malzemesi ile az miktarda uyuşturucu ele geçirdik. Altı kişiyi gözaltına aldık. Black Cobra çetesinin yeni bölgelerde yeni elemanlar kazanmaya çalıştığını öğrendik. Bu bölgelerde polisin varlığını göstermek için baskınlar düzenledik.”

Magnus Andresen, değişik şehirlerde 25 ayrı adrese yapılan baskınların doğrudan çete üyelerine ve belirli kişilere yönelik gerçekleştirildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!