“Şirketler iyi eleman bulma yarışında”

Güncelleme Tarihi:

“Şirketler iyi eleman bulma yarışında”
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2012 12:06

Schleswig-Holstein Türk Toplumu'nn (TGS-H) gençleri meslek eğitime yönlendirme projesi AIM Elmshorn tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Eyalet Ekonomi, Bilim ve Ulaştırma Bakanı Jost de Jager, “Vasıflı eleman sıkıntısı gençler için inanılmaz bir fırsat. Şirketler iyi eleman bulma yarışında” dedi.

Haberin Devamı

SCHLESWIG-HOLSTEIN Türk Toplumu (TGS-H) tarafından Elmshorn'da yürütülen gençleri meslek eğitime kazandırma projesi AIM yöneticisi Fuat Aktaş'ın düzenlediği “Vasıflı eleman için göç ve uyum” başlıklı toplantıya eyalet Ekonomi, Bilim ve Ulaştırma Bakanı Jost de Jager de katıldı.

Elmshorn'daki Kültürler Evi'nde yapılan toplantıya ayrıca Elmshorn Belediye Başkanı Brigitte Fronzeck, TGS-H Başkanı Dr. Cebel Küçükaraca, Kiel Ticaret Odası Elmshorn şubesi temsilcisi Dr. Paul Raab, göçmen işverenler ve gençler katıldı.

Wulf Dau-Schmidt'in sunuculuğu yaptığı toplantıda konuşan TGS-H Başkanı Küçükaraca, yurtdışında elde edilen meslek diplomalarının tanınma yasasının yürürlüğe girmesiyle vasıflı eleman sıkıntısının da bir nebze giderileceğini belirterek, “Ama bu yeterli değil. Aynı zamanda göçmen genç potansiyeli daha yoğun teşvikle seferber edilmeli” dedi.

Paul Raab, bir yanda vasıflı eleman sıkıntısı ve diğer yandan meslek eğitimi almamış çok sayıda göçmen kökenli gencin bir çelişki ifade ettiğini belirterek, “Tek bir genç dahi mesleksiz kalmamalı. Bu nedenle okulda başlayarak göçmen kökenli gençlere okulu iyi bir diploma alarak terk etmelerinde yardımcı olunmalı. Gönüllü stajlarla gençler hangi mesleğin kendilerine uygun olduğunu tespit edebilirler. Gençler sadece bir kaç klasik mesleğe yoğunlaşmayarak 350 üzerindeki meslek branşından kendilerine uygununu seçmeli” dedi. Raab, bu konuda TGS-H'nin gençleri meslek sahibi etme projelerinin gösterdiği başarılarından da övgüyle bahsetti.

Bakan Jost de Jager, yaşanan vasıflı eleman kıtlığının ekonomi için ciddi bir sorun getirdiğini belirterek, “Vasıflı eleman sıkıntısı gençler için inanılmaz bir fırsat. Şirketler iyi eleman bulma yarışında. İyi bir okul diploması elde edip, aranılan bir meslek eğitimi tamamlayan gencin önü açık. Gençler kendilerine iyi bir gelecek kurmak için bu fırsatı değerlendirmeliler” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından GRG şirketi personel müdürü Döndü Kischkel, şirketin işletme müdürü Barış Karabacak ve başka şirketlerde meslek eğitiminde olan Soner Tekin, Hasan Avcı, Ali Ateş ve İlker Şen tecrübelerini anlattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!