‘Sınırlarda kontroller artırılmalı’

Güncelleme Tarihi:

‘Sınırlarda kontroller artırılmalı’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 11:29

CDU’lu Hessen Eyalet Başbakanı Boris Rhein, iltica başvuruları kabul edilmeyenlerin sınır dışı edilmelerinin hızlandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hessen eyaletinde 8 Ekim’de yapılacak Eyalet Parlamentosu seçimleri öncesi kaçak göç tartışmaları gündeme yerleşti. CDU’lu Hessen Eyalet Başbakanı Boris Rhein, Almanya’ya kaçak göçün engellenmesi için komşu ülkelerle olan dış sınırlarda kontrollerin artırılmasını istedi. Rhein, koltuğuna göz diken SPD’li Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser’in göreve birçok vaatle başladığını belirtirken, bunlardan çoğunu yerine getirememekle suçladı. Hessen’in çeşitli kesimlerinde katıldığı etkinliklerde halkın Bakan Faeser’in kaçak göçe karşı vurdumduymaz tutumundan şikâyet ettiğini söyleyen Boris Rhein, sınırlarda kontrol yapılmadığı için sığınmacılar için cazip bir ülke olan Almanya’ya iltica edenlerin sayısının büyük ölçüde arttığına da dikkat çekti.

Haberin Devamı

YEREL YÖNETİMLER YALNIZ BIRAKILDI
CDU’lu Eyalet Başbakanı Rhein, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetini sığınmacıların yerleştirilmesi konusunda yerel yönetimleri yalnız bırakmakla da suçladı. Yerel yönetimlerin iltica talebinde bulunan sığınmacıları yerleştirmek için yer bulmakta zorlandıklarını belirtirken, hükümetin gereken miktarda parasal yardımda bulunmadığını da söyledi. “Biz Eyalet Başbakanları olarak yerel yönetimlere katkı için güç bela 1 milyar Euro alabildik” derken, “Ama bu miktar devede kulak kalıyor. Yerel yönetimler çok zorlanıyor” açıklamasında bulundu. Boris Rhein ayrıca iltica başvuruları kabul edilmeyenlerin sınır dışı edilmelerinin hızlandırılmasını da istedi.

KÜBALI İLTİCACI SAYISI ARTTI
Almanya’ya iltica eden Kübalıların sayısında da artış olduğu açıklandı. Federal İçişleri ve Yurt Bakanlığı’ndan açıklamaya göre, bu yılı ilk yarısında 607 Küba vatandaşı Alman makamlara iltica talebinde bulundu. Bu rakamın geçen yıl aynı dönemde 73 olduğu da hatırlatıldı. Vizesiz olarak seyahat ettikleri Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere uçak bileti alan Kübalıların, aktarma için indikleri Frankfurt Havaalanı’nda polise iltica başvurusunda bulundukları belirtildi. Bu yıl haziran ayı sonuna kadar 302 Kübalı’nın bu yöntemle iltica başvurusunda bulunduğu söylendi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!