Sınıf gezisi kâbusa döndü

Güncelleme Tarihi:

Sınıf gezisi kâbusa döndü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2023 11:35

Berlin’deki bir ortaokulun Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Cuxhaven kentine düzenlediği sınıf gezisi kâbusa döndü. Yabancı kökenli 4 öğrenci bir cep telefonu buldu, çevreden geçen iki yetişkin çocukları hırsızlıkla suçlayıp birini motosiklet kaskıyla dövdü. Dayağı görmezden gelen polis de ön yargılı davranıp çocukları suçladı.

Haberin Devamı

OLAY 12 Haziran’da meydana geldi. Müslüman kökenli öğrencilerin çoğunlukta olduğu Kreuzberg’deki Ferdinand Freiligrath Okulu öğrencileri, iki öğretmenleriyle birlikte sınıf gezisi kapsamında Cuxhaven’e gitti. İddiaya göre sınıftan 4 öğrenci elektrikli bisikletlerin bulunduğu bir yerde cep telefonu buldu. Bu sırada olay yerinde olan iki yetişkin, çocuklara hırsızlık yaptıkları suçlamasında bulundu ve çocuklara saldırdı. Öğrencilerden biri çıkmaz sokağa girince kaçamadı. Bu sırada kendisine bağıran yetişkin motosiklet kaskıyla öğrencinin yüzüne vurdu. Yetişkinler ardından polisi arayarak hırsızlık suçlamasında bulundu. Çenesi ve burnu kanayan öğrenci ise ambulansla hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

DARP KAYITLARA GEÇMEDİ
Olay yerine gelen polislerin ise çocuklara karşı ön yargılı olduğu ve çocukları sanki failmiş gibi sorguladığı iddia edildi. Polisin öğrencilere karşı tutumundan rahatsız olan bir öğretmen ise polislerin ön yargısından şikâyetçi oldu. Öğretmen, bir polisin, “Bu yaşta suçlu oldunuz”, “Sizin burada hiçbir hakkınız yok” gibi ifadeler kullandığını söyledi. Ayrıca polise bizzat ihbarda bulunan saldırgan yetişkinin çocuğa vurduğunu itiraf ettiği halde polisin bunu kayıtlara geçmediği iddia edildi.

Haberin Devamı

OKULDAN KINAMA
Resmi bir açıklama yapan Ferdinand Freiligrat Okulu olayın aydınlatılmasını isterken, polise yönelik suçlamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, “Polis, olayların seyri tehdit, zorlama ve ciddi tehlikeli ve yaygın saldırı gibi görünmesine rağmen sadece basit saldırı için soruşturma yapmak istiyor. Sınıf öğretmeni ertesi gün polis karakoluna giderek şikâyetin düzgün bir şekilde kaydedilip kaydedilmediğini kontrol etti. Genç saldırganın bilgilerinin kaydedilmediği ortaya çıktı. Bugüne kadar hiç kimse öğrencilerden özür dilememiştir. Faillerin acımasız şiddetini kınıyor ve eksiksiz bir soruşturma yürütülmesini bekliyoruz” denildi.

BAKMADAN GEÇME!