Sineye çekemeyiz

Güncelleme Tarihi:

Sineye çekemeyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2010 11:54

Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Thilo Sarrazin'in ihraç sürecinin başlatılmasına karar veren partisinin her şeyi sineye çekemeyeceğini söyledi. Sarrazin ise, fazladan alacağı emekliği savunurken, Alman Vergi Mükellefleri Birliği “kıyak emekliliği” eleştirdi.

Haberin Devamı

ALMAN Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, partisinin her şeyi sineye çekemeyeceğini ve her şeyi görmezden gelemeyeceğini söyledi.
Uyum konusunda yazdıklarıyla ilgili olarak değil, Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin'i geri genleri nedeniyle bazı grup mensuplarının geri kaldığı iddiaları yüzünden eleştirdiğine dikkat çeken SPD lideri Gabriel, “Sarrazin'in kitabı uyum üzerine yazılmış bir kitap değildir. Aksine toplumdaki alttakiler ve üsttekiler üzerine yazılmış bir kitaptır. Alttakilerin genleri yüzünden orada oldukları iddialarını kabul etmek ise mümkün değildir” dedi.

EMEKLİLİK PARASI HAKKIM
Göçmen ve Müslümanları aşağılayıcı söylemleri yüzünden Alman Merkez Yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmek zorunda kalan Thilo Sarrazin, 2014 yılında bitecek görev süresini tamamlamış kabul edilerek fazladan ödenmesi kararlaştırılan bin Euro emeklilik parasını hak ettiğini ileri sürdü. Sarrazin, “Bild” gazetesine verdiği demecinde, “Benim 30 Nisan 2014'te bitecek görev sürem nedeniyle hak edeceğim kadar emeklilik parası almaya hakkım var. Ödenecek olan para budur” dedi.

Alman Vergi Mükellefeleri Birliği de Sarrazin'e ödenmesi kararlaştırılan “kıyak emekliliğe” tepki gösterdi. Birlik Başkan Yardımcısı Reiner Holznagel, “Sarrazin görevinden ne zaman ayrılırsa, emeklilik parası da ona göre hesaplanmalıdır” dedi.

BEN SOSYAL DEMOKRATIM
SPD yönetimi ihrac sürecini başlattığı halde, Thilo Sarrazin, partiden ayrılmayı düşünmediğini yineledi. “Ben 1973 yılında dünya görüşüme ve düşüncelerime uygun olduğu için SPD'ye üye oldum” diyen Sarrazin, görüş ve düşüncelerinin değişmediğini de ileri sürdü.

Öte yandan SPD'nin başlattığı ihraç süresinin 6 aya kadar uzayabileceğine de dikkat çekildi. Parti yönetiminin ihraç gerekçesini yazılı olarak partinin ilgili birimlerine ileteceği ve disiplin kurulunun bunu çok titiz bir biçimde incelettirdikten sonra Sarrazin'i de dinleyeceği belirtildi. Disiplin kurulu ihraç kararı verse bile Sarrazin'in mahkemeye başvurarak partiye geri dönme ihtimalinin bulunduğu da hatırlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!