Sinan Tosun dualarla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Sinan Tosun dualarla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2023 16:49

Almanya’ya 1961 yılında başlayan iş gücü göçüyle ilgili araştırma yapanlar, ‘36 Boys’u yakından bilir. 1980’lerde Kreuzberg’de kurulan ‘36 Boys’, bugün bile birçok gencin hafızasında efsane olarak yer alır.

Haberin Devamı

Neonazilerin Kreuzberg’in içlerine kadar geldiği dönemde sesini duyuramayan gençlerin isyanının adıydı ‘36 Boys’. Kendi içinde alt kültür yaratan gençler, delikanlılık dönemlerinde kurdukları ‘36 Boys’ ile mahallelerini savundu. Bir anlamda çoğulcu toplumun bir zamanlar yok sayıp görmezden geldiği kimliklerini gösterme çabasıydı. İlk dönemde rap müzik etrafında toplanan gençler, Neonazi tehlikesi geçtikten sonra da bir süre ‘36 Boys’u devam ettirdi. Daha sonra aralarında kimisi suça bulaştı, kimisi sanata yöneldi, kimisi de iş hayatına atıldı, kimisi de sonradan gelen nesle ağabeylik yaptı. Aradan 30 yılı aşkın bir süre geçti ama ‘36 Boys’ bugün bile unutulmadı.

Sinan Tosun dualarla uğurlandı
KİLLA HAKAN DA ORADAYDI
Geçen gün beyin damarını tıkayan pıhtı yüzünden komaya giren ‘36 Boys’un kurucularından ‘Kreuzberg’in Ağabeyi’ Sinan Tosun, hayatını kaybetti. Tosun’un, Şehitlik Camisi’nde kılınan cenaze namazına, bugün yaşları 50’lerde olan o dönemin ‘36 Boys’ üyesi dostları ve yüzlerce genç katıldı. Berlinliler, Sinan ağabeylerini dualarla uğurladı. Cenazeye, Kreuzbergli yönetmen Neco Çelik, sinema yapımcısı Erhan Emre, bir dönem kendisi de ağır hastalık geçiren rap’çi Killa Hakan gibi isimler de katıldı. Sinan Tosun, Kickbox Dünya Şampiyonluğu bulunan ‘Muci’ lakaplı kardeşiyle 2000’lerde ‘36 Boys’ adlı tekstil markasını kurmuştu. Uzun süre Kreuzberg’de mağaza işleten Tosun’un cenazesi, Berlin’in Neukölln semtindeki Müslüman mezarlığına defnedildi.
Sinan Tosun dualarla uğurlandı

Sinan Tosun (solda) ‘Muci’ lakaplı kardeşiyle 2000’lerde ‘36 Boys’ adlı tekstil markasını kurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!