‘Sıla Yolu’ çadırlarına teşekkür

Güncelleme Tarihi:

‘Sıla Yolu’ çadırlarına teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 11:44

Avrupa’dan Türkiye’ye izne giden gurbetçiler için Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı’nda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), HASENE ve Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UID) kurdukları ‘Sıla Yolu’ çadırına teşekkür geldi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Âlâ, Yurt Dışından Sorumlu Ak Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya, Edirne milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Fatma Aksal ile geniş bir heyet, Kapıkule’de hizmet veren ‘Sıla Yolu’ çadırlarını ziyaret etti. Heyet, Avrupa’dan izne giden vatandaşları Kapıkule’de ikramlarla karşılayıp özverili çalışmalar yapan çadırlar için teşekkür etti. TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya, Kapıkule’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışındaki vatandaşlar için hazırlanmış mektupla birlikte, AK Parti döneminde yurt dışındaki vatandaşlara yönelik yapılan çalışmaların kitapçığını vatandaşlarla paylaştıklarını ifade ederek şunları söyledi:

‘Sıla Yolu’ çadırlarına teşekkür
‘SORUNLARI DİNLEDİK’
“Biliyorsunuz, Avrupa’dan Türkiye’ye izne gelen kardeşlerimizi yaklaşık 2.5 ay kadar önce girişlerinde karşılamıştık. Dün de çıkışlarında onlara hayırlı yolculuklar diledik. Yine gümrük kapısında vatandaşlarımıza hizmet eden UID ve HASENE sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik. Yine yurt dışındaki vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye yönelik 2010 yılında AK Parti tarafından kurulan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) hizmet merkezini ziyaret ettik. Burada çocuklarımız için oyun alanları oluşturulmuştu. Vatandaşlar için dinlenme, yemek yeme alanı gibi, onları da ziyaret ettik. Özellikle çocukların seyahatlerini sıkıcı olmaktan çıkaran, onlar için hazırlanmış kitapçıkların dağıtıldığını gördük. Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Bu manada hem Cumhurbaşkanımızın selamlarını ilettik hem de vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Gerekli notlarımızı aldık, çok verimli bir çalışma oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Efkan Bey ve üç milletvekili arkadaşımızla yurt dışındaki vatandaşlarımız için neyi daha iyi yapabiliriz diye mesaimiz oldu. Sizin vesilenizle çalıştığı ülkelerine dönen vatandaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum.”
‘Sıla Yolu’ çadırlarına teşekkür
‘Sıla Yolu’ çadırlarına teşekkür

‘Sıla Yolu’ çadırlarına teşekkür

ERDOĞAN’DAN GURBETÇİLERE MEKTUP
Efkan Ala, ziyaretleri sonrası gümrük sahasında çıkış için bekleyen gurbetçilerle de sohbet etti. Gurbetçilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mektubu ile yaşadıkları sorunlarla ilgili çözümleri anlatan bir broşür veren Ala, şunları söyledi: “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız yaz aylarında Türkiye’ye geldiler ve şimdi de dönüş yolundalar, bu da son günleri. Şimdi vatandaşlarımıza ‘İyi yolculuklar’ demek istedik. Onların bizlere aktaracakları sorunlar varsa, dinlemek istedik. Güzel bir diyalog ve memnuniyet gördük. Bundan biz de çok memnun olduk. Gümrük sahasında bekleyen gurbetçilerin güzel vakit geçirebilmeleri için tüm tedbirler alındı. Kapıkule’ye Yurtdışı Türkler birimimizi konuşlandırdık. UID var, onun temsilcilerini de konuşlandırdık. Milli Görüş Teşkilatı’nın da birimi var; bu arkadaşlarımız iş birliği içerisinde çalışıyor. Herhangi bir sorun kendilerine iletildiğinde, milletvekillerimizin doğrudan irtibatları var. Sorunlar milletvekilleri aracılığıyla ilgili birimlere iletiliyor. Bu sayede anında çözüm bulunuyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız memleket hasretiyle geliyor. Buradan da memleket özlemi ile dönmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bunda da epeyce başarılı olunduğunu görüyorum. Hükümet olarak, AK Parti olarak yurt dışındaki vatandaşlarımızı ana konu yapan partiyiz. İlk defa biz hükümet programımıza koyduk. İlk defa buralara kadar gelmeden sandıkları onların ayaklarına götürdük. Daha birçok düzenleme yaptık ve yapıyoruz. Bunların bir kısmı da karşılıklı ülke ilişkileriyle yürüyor. Burada daha iyi standartta dönüş sağlamaları için Sırbistan’la, Bulgaristan’la görüşmelerimiz devam ediyor. O bakımdan aldığımız her türlü şikâyeti de ana başlık yapıyoruz.”
‘Sıla Yolu’ çadırlarına teşekkür
BEKLEME SÜRELERİ SIKINTI
Hürriyet’e konuşan UID Genel Başkan Yardımcısı Ragıp Çoraklı, yaptıkları araştırma ve istişare sonunda Avrupa’da Türkçenin unutulmaması için ‘Ana Dilim Türkçem’ isimli kitapçığı izne giden ailelerin çocuklarına dağıttıklarını söyledi. Çoraklı, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Âlâ ve heyet, en çok hangi şikâyetleri aldığımızı sordu. Bizler de gümrükteki şüpheli olmadıkça gereksiz aramaların mümkün oldukça azamiye indirilmesi, bekleme sürelerinin daha da kısaltma imkânının olup olmadığını, Bulgaristan ve Sırbistan’daki sınır kontrolleri ve yığılmalarıyla alakalı bir çözüm imkânını sorduk. Kendisi önümüzdeki hafta yapacakları toplantıda bu konuları gündeme getireceğini bildirdi ve bizlere hizmetlerimizden dolayı teşekkür etti” dedi.
‘Sıla Yolu’ çadırlarına teşekkür
‘ÇAY, KEK, SU DAĞITTIK’
HASENE’den Mevlüt Yeşilyurt ise şunları söyledi: “Vakfımız bu yıl üçüncüsü olan ‘Sıla Yolu’ organizasyonunda Avrupa’dan gelen vatandaşlarımıza 2.5 ayı aşkın süredir 24 saat kesintisiz hizmet verdik. Binlerce kilometre yoldan yorgun gelen vatandaşlarımıza sıcak çay, kahve, su, kek, yanında setten oluşan içerisinde (seccade, kolonya, araç kokusu, çocuk dergisi, çocuklar için boyama kitabı ve şeker, not defteri, kalem) hediye ettik. Edirne valiliğimizin çatısı altında gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda, vatandaşlarımız hizmetlerimizden son derece memnun kaldı.”
‘Sıla Yolu’ çadırlarına teşekkür

‘Sıla Yolu’ çadırlarına teşekkür

‘Sıla Yolu’ çadırlarına teşekkür

 

BAKMADAN GEÇME!