Seyhan Öztürk yeniden başkan seçildi

Güncelleme Tarihi:

Seyhan Öztürk yeniden başkan seçildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2022 10:30

Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTEV Nds) Başkanlığı’na yeniden avukat Seyhan Öztürk seçildi. Genel kurul federasyonun Hannover şubesinde yapıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA Türk Veli Dernekleri Federasyonu e.V. (FÖTED) Eş Başkanı Mehtap Çağlar’ın Divan Başkanı olarak görev yaptığı genel kurulda, Ekrem Sağır ve İrfan Sefil başkan yardımcısı, Kadir Öztürk sayman, Ayten Büsel yazman seçilirken, avukat Alptekin Kırcı, avukat Taylan Orak, Nevin Şahin, Rüveyda Çelik, Ayşegül Yıldız ve Behçet Üzgün yönetim kurulu üyesi oldu. Denetleme Kuruluna ise Gamze Altunöz ve İrfan Göksü seçildi. FÖTEV’in, tüzüğe eklenen yeni maddeye dayanarak ailelere yönelik çalışmalar ve kültürel çalışmalarını daha geniş boyutta yapabileceğini belirten Başkan Seyhan Öztürk, “Sendika ve diğer bazı göçmen dernekleriyle, Türkiye kökenlilerin kurduğu derneklerle beraber ana dil ve eğitim konularındaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu anda beş personelle yürüttüğümüz projelerimiz devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK
Genel Kurulu yöneten FÖTED Eş Başkanı Mehtap Çağlar, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da FöTEV Nds’ye merkez olarak her türlü desteğimizi sürdüreceğiz. FöTEV Nds bizim en çalışkan üyelerimiz arasındadır. Kadrosunu daha da güçlendirdiğine inandığım bu yönetimle, kısa sürede daha da başarılara imza atacaklarından kuşkum yok. FÖTED yönetiminde iki başkan yardımcılığıyla temsil edilmeleriyle merkez yönetimine de ne derece katkı sundukları açıktır” diye konuştu.
Öğrenci, öğretmen ve veli arasında köprü görevi gören veli derneklerinin eyalet genelinde daha çok yerleşim birimlerinde kurulması gerektiğini belirten avukat Alptekin Kırcı ile avukat Taylan Orak, yaptıkları ortak açıklamada şöyle dediler: “Biz de FöTEV Nds’nin çalışmalarını yakından takip ediyorduk. Artık dışarıdan destek yerine yönetici olarak da desteklerimizi vermeyi uygun gördük. Zira, eyaletimiz geniş bir alana sahip. Çok daha veli derneklerine gereksinim var. Bizlerin de vereceğimiz destekle umarız daha da uzak yerleşim yerlerinde kurulacak derneklerimizi federasyonumuzun üyesi yapmayı başarırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!