Sevgilisini binbaşı yapan genelkurmay başkanına soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Sevgilisini binbaşı yapan  genelkurmay başkanına soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 10:37

Danimarka’da sevgilisini binbaşı yapan ve bununla da yetinmeyip askeriye içinde sevgilisine bir de ofis açan Genelkurmay Başkanı Hans-Christian Mathiesen hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

DANİMARKA Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanı Hans-Christian Mathiesen’e yetkisini yakınlarına ayrıcalık tanımak (Nepotizm) için kullandığı gerekçesi ile adli soruşturma başlatıyor. Savunma Bakanlığı Denetleme Birimi, akraba veya adam kayırma, öznel ve adil olmayan şekilde yapılan ayrımcılık iddiaları üzerine 19 Ekim’de Genelkurmay Başkanı hakkında araştırma başlatmıştı. Yapılan incelemeler ve elde edilen deliller doğrultusunda Genelkurmay Başkanı hakkında adli soruşturma başlatılacağı duyuruldu.

OFİS AÇIP YETKİLENDİRDİ
Denetleme biriminin yaptığı araştırmalar sonucunda Genelkurmay Başkanı Mathiesen’in sevgilisine binbaşı rütbesi verebilmek için ‘uluslararası misyonlarda görev yapma zorunluluğunu’ kaldırttığını tespit etti. Genelkurmay Başkanı’nın ayrıca sevgilisi için askeriyede bir ofis açtığı ve bu ofiste de onu yetkilendirdiği ortaya çıktı.
Savunma Bakanı Claus Hjort Frederiksen soruşturmanın sonucunda kamuoyunu bilgilendireceklerini vurguladı. Mathiesen’in geçici süre ile zorunlu izne ayrıldığı öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!