‘Sessiz Yol’a özel gösterim!

Güncelleme Tarihi:

‘Sessiz Yol’a özel gösterim
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2024 13:22

Londra Yunus Emre Enstitüsü, yetenekli ve ödüllü yönetmen Merve Çirişoğlu’nun çarpıcı kısa animasyon filmi ‘Sessiz Yol’un (The Silent Route) gösterimine katılan seçkin bir davetli grubunu ağırladı. Etkinlik, filmi izlemek ve bir soru-cevap oturumu şeklinde yapıldı.

Haberin Devamı

‘SESSİZ Yol’, savaş zamanında yeni doğmuş bebeği ve üç yaşlı akrabasıyla yola çıkan ve sınırda engellerle karşılaşan genç bir kadının dokunaklı ve güçlü hikâyesini anlatan bir kısa animasyon filmi. Filmin hikâyesindeki baş kahramanların öküz arabaları bir güvenlik karakolunun yakınında sıkışır ve düşman tarafından yakalanma ihtimalinin korkusu onları bürümüşken, insanlığın beklenmedik bir yönü onları karşılar. Toplam süresi 8.30 dakika olan film, güzel görselleri, etkileyici karakterleri ve büyüleyici müzikleriyle bir animasyon başyapıtı. Faisal Hossain’in özgün öyküsünden yola çıkılarak Merve Çirişoğlu tarafından yazılmış, yönetilmiş, üretilmiş ve canlandırılmıştır. Etkinlik, Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından sıcak bir tanıtım ve karşılama konuşması ile başladı. Ardından konuklara, kendilerini hayranlık içinde bırakan filmin özel gösterimi yapıldı. Filmin kahramanlarının mücadeleleri ve umutları, filme dokunan derin dokunaklı detaylardan bazılarıydı. Gösterimin ardından yönetmen, filmin arka plan hikâyelerini ve yaratıcı sürecini paylaşarak çalışmasının ardındaki bazı zorlukları ve ilham kaynaklarını ortaya koydu.

‘Sessiz Yol’a özel gösterim

‘Sessiz Yol’a özel gösterim
FİLM HAKKINDA HER ŞEY SORULDU
Çirişoğlu, hikâyeleri ve duyguları aktarmak için çarpıcı bir araç olarak animasyonun gücü hakkında konuştu. ‘Sessiz Yol’ adlı filmini, sosyal konulardaki yaratıcı vizyonunu ve tutkusunu yansıtan ilham verici bir eser olarak sundu. Filmin, küçük nezaket eylemlerinin insanların hayatları üzerindeki etkisini ve yaratabileceği kelebek etkisini nasıl gösterdiğini anlattı. Ayrıca filmin ilham kaynağı ve orijinal hikâyenin sahibi Faisal Hossain’in kişisel yaşam öyküsünden de detaylı bir şekilde bahsetti. Faisal Hossain’in hikâyesini paylaşmak ve filmde iş birliği yapmak için kendisine ulaştığını söyledi. Daha sonra filmdeki karakterleri, hikâyenin akışını ve sembolleri nasıl tasarladığını ve kreatif süreçte nelere dikkat ettiğini anlattı. Ayrıca filmde hiç diyalog bulunmadığını, bunun da filmi evrensel ve herkes tarafından anlaşılabilir kılmak için bilinçli bir tercih olduğunu belirtti. Son olarak, filmin teknik yapım sürecinden ve bu süreçte karşılaştığı zorluklardan ve elde ettiği başarılardan bahsetti. Ayrıca konuklara ve organizatörlere minnettarlığını ve takdirlerini ifade etti. Konuklar daha sonra Merve’ye film hakkında bilmek istedikleri her şeyi sorma şansına sahip oldular. Soru-cevap oturumu, konukların merak ve heyecanlarını göstermesiyle canlı ve ilgi çekici geçti. Etkinlik, geceye lezzet ve sıcaklık katan Türk ikramları ile sona erdi.

BAKMADAN GEÇME!