Sertifikalarını aldılar

Güncelleme Tarihi:

Sertifikalarını aldılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2012 12:23

DİYANET İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) Federal Göçmenler ve Mülteciler Dairesi (BAMF) işbirliğinde düzenlediği uyum kurslarının son dönem mezunları, sertifikalarını düzenlenen bir törenle aldı.

Haberin Devamı

DİTİB'in Köln'deki merkez binasında yapılan törende, sınavı geçen kursiyerlere B1 Almanca sertifikası verildi. Törende DİTİB Kültür ve Eğitim Müdürü Işık Uğurlu (sol başta), DİTİB Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Polat (sağ başta), kursiyerler ve yeni dönem öğrencileri hazır bulundu. Kurs hakkında bilgi veren Işık Uğurlu, şunları söyledi:

645 saatlik kurs
“DİTİB'in kuruluşundan itibaren Almanca kursu olarak verdiğimiz bu eğitime, 2005'te Göç Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle uyum kursu olarak devam ediyoruz. Toplam 645 saat süren kursun eğitmenlerini ve sınıflarını biz tahsis ediyoruz. Kursun sonundaki sınav ise Avrupa Dil Yeterlilik Merkezi'nin (TELC) hazırladığı sorularla yapılıyor. Sınavı kazananlar Alman vatandaşlığı ya da süresiz oturum başvurusu yapanlardan istenen B1 sertifikasını alıyor. Almanya genelinde bu sınavda başarı ortalaması yüzde 45 iken, DİTİB'de eğitim alanların yüzde 85'i bu sınavı kazanıyor. Sosyal yardım alan ya da geliri yetersiz olanlara ücretsiz olan kurs için, geliri uygun olanlar da saat başına sadece 1 Euro ödüyor. Kalan masrafları devlet karşılıyor. Tüm göçmenlere açık olan uyum kursuna katılmak isteyenler 0221-5798238 numaralı telefondan bilgi alabilirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!