Serap Güler depremzedeler için Rewe’nin kasasında!

Güncelleme Tarihi:

Serap Güler depremzedeler için Rewe’nin kasasında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2023 11:03

Avrupa’da, Türkiye’deki deprem yaralarını sarmak için farklı aksiyon ve etkinlikler devam ediyor. Federal Meclis milletvekili Serap Güler (CDU), Köln’deki Rewe Süpermarket’in kasasına geçip depremzedeler için satış yaptı.

Haberin Devamı

GÜLER, yaptığı yardım çalışması hakkında Hürriyet’e şunları söyledi: “Evet... Bugün Köln’ün Holweide semtinde Rewe Süpermarket’in kasasında çalıştık. Yaklaşık 1 saat çalıştım, bu süre içerisinde 2 bin Euro kasa yaptık. Bu 2 bin Euro’nun üzerine Rewe bir miktar daha koyup deprem bölgesine gönderecek. İşte böyle ufak tefek etkinliklerle depremi hatırlatmaya, hatırda tutmaya çalışıyoruz, çünkü sanki biraz unutuluyor gibi.”

Kolay vize konusuna da değinin Güler, şöyle devam etti: “Maalesef beklediğimiz, umduğumuz gibi kolaylık gösterilmiyor Almanya tarafından. Şimdiye kadar 5 bin kişiye vize verildi. Ben Dışişleri Bakanı’ndan talepte bulunmuştum, akrabalık yakınlığını genişletmek için. Çünkü birinci ve ikinci derecede akrabayı kabul ediyorlar. Bu demektir ki, anne, baba, kardeş. Teyzeymiş, amcaymış, bunlar akrabalık derecesine girmiyor. Bunu genişletmek için Dışişleri Bakanı’na çağrıda bulundum. Maalesef gelen cevap bunu genişletmeyi düşünmedikleri yönünde. Çok sayıda insan gerçekten burada zor durumda kalıyor. Çünkü birinci ve ikinci derecede olmayıp da üçüncü, dördüncü derecede yakını olan bir sürü insanımız var. Ama maalesef şu anki vize uygulamaları ile mümkün değil. Bunun kesinlikle açılması gerek.”

Serap Güler depremzedeler için Rewe’nin kasasında

Serap Güler depremzedeler için Rewe’nin kasasında

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!