Senkronize Buz Pateni'nde ilk kez yarışacağız

Güncelleme Tarihi:

Senkronize Buz Pateninde ilk kez yarışacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2009 15:12

Buz pateninde Türkiye için yeni bir branş olan senkronize dalda Türkiye’deki ilk ve tek ekip olan Ankara Üniversitesi Kulübü’nün takımları, hafta sonunda Hollanda’da düzenlenecek uluslararası yarışmaya katılacaklar.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, 27-29 Mart tarihleri arasında Hollanda’nın Hertogenbosch kentinde düzenlenecek Uluslararası Hertogenstad Senkronize Buz Pateni Yarışması’nda Ankara Üniversitesi Kulübü, ”juvenile” ve ”mixed age” kategorilerinde mücadele edecek.

Senkronize buz pateni, 16 buz patencinin müzik eşliğinde buz pistinde aynı hareketleri eşzamanlı yapması anlamına geliyor. Geçen yıl kurulan Ankara Üniversitesi ”juvenile” senkronize buz pateni takımı, yaşları 8-12 arasında değişen ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşuyor ve yarışmada 3 dakika süreli bir programla gösterisini sunacak.

Kulübün ”mixed age” takımı da yaşları 14-25 arasında değişen lise ve üniversite öğrencilerinden oluşuyor ve geçen yıldan beri çalışmalarını sürdürüyor. Bu takım da yarışmada 3.5 dakika süreli bir programla yarışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!