Selda ve Serenad Bağcan’a Londra’da alkış koptu!

Güncelleme Tarihi:

Selda ve Serenad Bağcan’a Londra’da alkış koptu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 10:56

Londra’nın ikonik mekânlarından Koko, dün akşam Türk müziğinin efsane isimleri Selda Bağcan ve yeğeni Serenad Bağcan’a ev sahipliği yaptı. Selda Bağcan seyirciyle yakın temas kurarken, müzik dolu gecede unutulmaz anlar yaşandı.

Haberin Devamı

DİNLEYİCİLER Selda Bağcan’ı coşkuyla karşılarken, sanatçılar, kendilerine yönelen alkışları büyük bir sevgiyle karşıladı. Selda Bağcan, Koko’da daha önce sahne aldığını ve özellikle mekânın özel atmosferine vurgu yaparak, geçmişte yaşanan üzücü yangından bahsetti. Dinleyiciler arasında Bexley Belediyesi Başkanı Ahmet Durmuş, sanatçının Türkiye’den gelen erkek kardeşi Serter Bağcan da bulunuyordu. Gise Event tarafından düzenlenen geceye yaklaşık bin davetli katıldı.

Selda ve Serenad Bağcan’a Londra’da alkış koptu
‘KENDİMİ ROCK YILDIZI GİBİ HİSSETTİM’
Gecenin açılışını kendi bestesi ‘Özgürlük ve Demokrasiyi Çizmek’ ile yapan Selda Bağcan sonrasında yeni bestelerine de yer vererek dinleyicilere sürpriz yaşattı. Selda Bağcan sahnede Türk halk müziğinin efsanevi ismi Neşet Ertaş’a saygı duruşunda bulundu. Sanatçı, özellikle Neşet Ertaş’ın unutulmaz eserlerinden ‘Ah Yalan Dünya’ ile adeta bir müzik ziyafeti sundu. Şarkının her nakaratında yankı bulan alkışlar ve çığlıklar, Selda Bağcan’ın performansını doruk noktasına taşıdı. Sahnedeki enerjisiyle birlikte, kendisini rock dünyasının bir yıldızı gibi hissettiğini gülümseyerek izleyicilere aktardı. Özellikle 800 yıl önce Nesimi’nin bestesi ‘Minnet Eyleme’yi de söyleyen Selda Bağcan, “Kimseye minnet etmeyin” dedi.
Selda ve Serenad Bağcan’a Londra’da alkış koptu
‘ÖMRÜM OLDUKÇA SENİ SEVECEĞİM’
Bir hayranının gönderdiği çiçeğin üzerindeki notu paylaşan Selda Bağcan, espriyle karşılayarak, “Seni dün de sevdim, bugün de seveceğim; ömrüm oldukça seveceğim” dedi. Çiçeği gönderenin not üzerine tam ismini içermemesini mizahı bir dille karşılayan sanatçı, izleyicilerle samimi bir bağ kurdu. Gecenin açılışını kendi bestesi ‘Özgürlük ve Demokrasiyi Çizmek’ ile yapan Bağcan, sonrasında yeni bestelerine de yer verdi. Londra’daki Kıbrıs Türkleri’nin yoğunluğundan haberdar olan Bağcan, dinleyicilerini unutmayarak bir Kıbrıs türküsü olan ‘Mağusa Limanı’ şarkısını seslendirdi. Kıbrıslı Türkleri’nin coşkusunu artırdı. Serenad Bağcan ise solo performanslarına Cemal Süreya’nın ‘4 Mevsim’ şiirine Fazıl Say’ın bestelediği şarkıyla sahneye başladı.
Selda ve Serenad Bağcan’a Londra’da alkış koptu
SELDA’NIN 7 TANE YEĞENİ VAR
Orkestra şefi ve besteci Musa Göçmen, SenfoRock ekibiyle Selda Bağcan’a performasında eşlik etti. Konserde, Selda Bağcan ve Serenad Bağcan ikilisi, muazzam bir gece yaşattı. Dinleyicilerin bazı isteklerinin orkestranın repertuarında yer almamasını, Selda Bağcan, “Oradan çalışmadık, orkestrayı gönderelim; ben tek bağlama ile sabaha kadar istediğiniz şarkıları söylerim” diyerek enerjisini gösterdi. Senfonilerin genellikle maksimum 15-16 şarkı çalabildiğini belirten sanatçı, kendi performansının sınırlarının olmadığını vurguladı. Gecede ‘Uğurlar Olsun’, ‘Yuh Yuh’, ‘Yaz Gazeteci’ gibi klasiklere de yer verildi. Serenad Bağcan, Selda Bağcan’dan bahsederken, “Bazı konserlere 4 Bağcan kadınları olarak çıkıyoruz, Jackson 5 gibi biz de Bağcan kadınları olarak çıkıyoruz; daha 7 tane yeğenim var” dedi. Müzik şöleninin finalinde ‘Sivas’ın Yollarına’ ve halay potpuri eserlerinde ise izleyiciler yerinde duramayıp halay çekti. Gecenin kapanışını İzmir Marşı’yla yapan sanatçılar, geceye katılanlar tarafından büyük alkış topladı.
Selda ve Serenad Bağcan’a Londra’da alkış koptu

Selda ve Serenad Bağcan’a Londra’da alkış koptu

Selda ve Serenad Bağcan’a Londra’da alkış koptu

Selda ve Serenad Bağcan’a Londra’da alkış koptu

Selda ve Serenad Bağcan’a Londra’da alkış koptu

BAKMADAN GEÇME!