Selçuk Öztürk’e tam destek

Güncelleme Tarihi:

Selçuk Öztürk’e tam destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2012 12:14

Hollanda’da aşırı sağcı Geert Wilders’ın lideri olduğu Özgürlük Partisi (PVV) mensubu bir eyalet meclisi üyesinin Türk kökenli siyasetçi Selçuk Öztürk’e yaptığı çirkin hakarete, bu ülkede bulunan Türk sivil toplum kuruluşları sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

PVV’li üyenin hakaretinin Hollanda’nın birlikte yaşama kültürüne zarar verdiğine işaret eden sivil toplum kuruluşları yaptıkları açıklamalarda, özür beklediklerini dile getirdi. Bu partiye mensup siyasetçilerin neredeyse her gün belirli kesimleri rencide edici sözler sarf ettiğini belirten Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hollanda Başkanı Veyis Güngör, son olarak Selçuk Öztürk’e yapılan çirkin hakareti esefle kınadıklarını söyledi.

Hollanda kamuoyunu bu tür edepsizliklere tepki göstermeye davet eden Güngör, siyasi, dini, etnik, kültürel ve diğer farklıların bir birine saygı duyduğu bir toplumdan bunu beklemelerinin en doğal hakları olduğunu ifade etti. Bu partidekilerin her seferinde bir bahane bularak içlerindeki zehri kustuklarını ileri süren Göngör, "Her ne kadar PVV ve onun zihniyetini ciddiye almasak da, bu konuda UETD’nin tepki göstermesi gerektiğini düşünüyoruz.

PVV’li Cor Bosman’ın edepsizliği Sayın Öztürk’ün şahsında tüm Müslümanlara yöneliktir ve kabul etmek mümkün değildir. En önemlisi de ırkçı ifadeler içermesidir. Gerekenin yapılacağını ümit etmekle birlikte takipçisi de olacağız" konuştu. Hollanda Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu (DSDF) Başkanı Zeki Baran ise, azınlık hükümetine dışarından destek veren PVV’nin bu tür saldırılarının ülkenin huzurunu kaçırdığını söyledi.

Selçuk Öztürk’e yapılan saldırının aslında farklılıklara karşı var olan hazımsızlığın bir göstergesi olduğunu kaydeden Baran, PVV’nin özür dilemesi gerektiğine dikkat çekti. Yapılan hakaretin asla kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Baran, yaklaşık yarım asırdır burada bulunan Türk toplumunun artık bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve bunun kabullenilmesi gerektiği üzerinde durdu.

Hollanda’da önceki gün, Limburg eyalet meclisinin PVV’li üyesi Cor Bosman’ın partili arkadaşlarına gönderdiği bir e-postada, aynı eyalette İşçi Partisi’den (PvdA) görev yapan Selçuk Öztürk için ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Olayın basına yansıması üzerine partisi Bosman’ı görev almak zorunda kalmıştı. Bu arada olaydan sonra kayıplara karışan PVV’li üyenin yurtdışına çıktığı belirtilirken, savcılığın da hakaret içerikli e-postayla ilgili araştırma yaptığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!