Sel felaketinde son durum

Güncelleme Tarihi:

Sel felaketinde son durum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 11:37

Almanya’da günlerdir devam eden aşırı yağışlar Bavyera ile Saksonya eyaletleriyle birlikte komşu ülke Avusturya’da da su taşkınlarına neden oldu. Bavyera’nın Avusturya sınırına yakın bölgede 2 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA genelinde sel felaketinden ölenlerin sayısının 157 olduğu, hastanelerde ise yüzlerce yaralının yattığı belirtildi. Koblenz Polisi’nden verilen bilgiye göre en fazla ölümler afetin çok sayıda yerleşim birimini yok ettiği Rheinland-Pfalz Eyaleti’nde yaşandı. Ahrweiler bölgesinde şimdiye kadar 110 kişi yaşamını yitirirken, selden etkilenen 670 kişi ise yaralı olarak kurtuldu. Yüzlerce insanın halen kayıp olmasından dolayı eyaletteki ölüm sayısının artmasından endişe ediliyor. Afet bölgesinde elektrik ve suların hâlâ kesik, telefon hatlarının ise kullanılamaz halde olduğu bildirildi. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nde (KRV) ise son verilen bilgilere göre şimdiye kadar 45 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Hayatını kaybedenler arasında kurtarma çalışmalarına katılan 2 itfaiye erinin de olduğu belirtildi. KRV İtfaiye Birliği’nden yapılan açıklamada yaşamını yitiren itfaiye erlerinin sayısı 4’e çıktığı, son ölümlerin Euskirchen ile Rheinbach bölgesinde olduğu duyuruldu.

Sel felaketinde son durum
TAHLİYELER BAŞLADI
Günlerdir devam eden yağışlar nedeniyle Almanya’nın güney eyaleti Bavyera’da meydana gelen sel baskınları, bu bölgede de ölümlere neden oldu. Avusturya sınırına yakın Berchtesgaden bölgesinde etkili olan sel felaketinde en az iki kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Bölgede kurtarma çalışmaları devam ederken, akarsu seviyelerinin yükselmesi nedeniyle ırmak kenarlarındaki küçük yerleşim birimlerinde yaşayan 65 kişi tahliye edildi. Land bölgesinde sel ve toprak kayması dolayısıyla ‘acil durum’ ilan edildi. Bischofswiesen, Berchtesgaden, Schönau am Königssee Marktschellenberg beldelerinde sel meydana geldi, B305 karayolunun bir bölümünün kapatıldı, Scheffau beldesine ise ulaşılamadığı belirtildi. Aynı şekilde Almanya’nın doğusundaki Saksonya eyaletinde etkili olan aşırı yağışların su taşkınlarına neden olduğu, özellikle ‘Saksonya İsviçresi’ olarak adlandırılan bölgede büyük hasar meydana geldiği bildirildi.
Sel felaketinde son durum
Almanya’da selden zarar gören insanlara yardım için merkezi hükümetin acil olarak 300 milyon euro ayırdığını açıklayan Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz (SPD), yıkılan evlerin, cadde ve köprülerin yeniden inşa edilebilmesi için milyarlar gerektiğini söyledi. Scholz, “Ev ve iş yerlerini kaybeden insanları yalnız bırakamayız. Yardımların hızlı ve bürokratik engellere takılmadan sağlanması gerekiyor” dedi.
Sel felaketinde son durum
HALLEIN’DEN YARDIM ÇAĞRISI
Diğer yandan Almanya’nın güney komşusu Avusturya’da da aşırı yağışlar sel baskınlarına neden oldu. Özellikle Salzburg yakınlarındaki tarihi Hallein kentinin sular altında kaldığı bildirildi. Afet ve acil durum alarmı verildiğini belirten Hallein Belediye Başkanı Alexander Stangassinger, üllkenin her yerinden sivil kurtarma ekiplerinin yardıma çağrıldığını duyurdu.
Sel felaketinde son durum

BAKMADAN GEÇME!