Sel felaketi kurbanları anıldı

Güncelleme Tarihi:

Sel felaketi kurbanları anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 10:16

Almanya’nın Rheinland-Pfalz ve Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletlerinde geçen yıl meydana gelen sel felaketinde yaşamını yitiren 183 kişi düzenlenen törenlerle anıldı. Anma törenlerine Cumhurbaşkanı Steinmeier ile Başbakan Scholz da katıldı. Steinmeier, Herz-Jesu Kilisesi’nde yaptığı konuşmada her zaman felaketzedelerin yanında olduklarını söylerken, 134 kişinin yaşamını yitirdiği Bad Neuenahr-Ahrweiler Belediye Başkanı Guido Orthen de “14-15 Temmuz’u asla unutmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Rheinland-Pfalz ve Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletlerinde geçen yıl 14-15 Temmuz’da meydana gelen sel felaketinde yaşamını kaybeden 183 kişi, geniş kapsamlı iki ayrı törenle anıldı. Sel felaketinde bölgeyi ziyaret eden ve insanlarla tam bir dayanışma sergileyen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, öğleye doğru Rheinland-Pfalz Eyalet Başbakanı Malu Dreyer’le birlikte sel felaketinden en fazla zarar gören Ahrtal kentinde felaketzedelerle bir araya geldi. Steinmeier ve Dreyer, felaketzedelerin acılarını paylaşırken, devletin her türlü desteği sürdüreceğini yinelediler.

Sel felaketi kurbanları anıldı

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier

Haberin Devamı

STEINMEIER: ‘BUGÜN HÜZÜN GÜNÜ’
Cumhurbaşkanı Steinmeier, daha sonra KRV’nin Euskirchen kentine geçerek Herz-Jesu Kilisesi’nde düzenlenen anma törenine katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Steinmeier, “Bugün bir hüzün günü. Çektiğiniz acıları biliyor ve anlayabiliyoruz. Şundan emin olabilirsiniz, sizler yalnız değilsiniz. Bizler yanınızdayız” dedi. Steinmeier, birbirlerini hiç tanımayan insanların sergilediği dayanışmanın ve yardıma koşmalarının takdire şayan olduğunu da söyledi. Sel felaketinden bu yana bir dizi gelişmeler yaşandığını, ancak yaraların henüz tam olarak sarılamadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Steinmeier, iklim değişikliği nedeniyle bu ve benzer felaketlerin önüne tamamen geçilmesinin mümkün olmadığını belirtirken, her şeye rağmen zaman kaybetmeden gereken önlemlerin alınmasını ve gelecek nesillere ‘yaşanabilir bir dünya bırakılmasını’ istedi.

Sel felaketi kurbanları anıldı

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, KRV Başbakanı Hendrik Wüst

WÜST: YANINIZDAYIZ
Cumhurbaşkanı Steinmeier’e refakat eden KRV Eyalet Başbakanı Hendrik Wüst, Euskirchen’de düzenlenen anma törenindeki konuşmasında, yakınlarını kaybeden insanların acılarını paylaştıklarını, ancak onların yerini kimselerin dolduramayacağını söyledi. Askerlerin, polislerin ve itfaiyecilerin, ülkenin çeşitli kesimlerinden gelen insanların yardıma koşarak gurur verici bir dayanışma sergilediklerine dikkati çekti. Wüst, yardıma koşan, bağışta bulunan herkese teşekkür etti. Evlerini, konutlarını yeniden inşa eden ve etmekte olan insanların yanında olduklarını belirten Wüst, eyalet yönetiminin de Alman devletinin de her türlü katkıyı sürdüreceği sözünü verdi.

Sel felaketi kurbanları anıldı
SCHOLZ DA KATILDI
Rheinland-Pfalz Eyaleti’ne bağlı Bad Neunahr-Ahrweiler kentindeki ‘Kür Parkı’nda düzenlenen anma törenine Almanya Başbakanı Olaf Scholz da katıldı. Scholz bir konuşma yapmazken, Eyalet Başbakanı Malu Dreyer, Alman devletinin de eyalet yönetiminin de felaketzedelerin yanında olduğunu vurguladı. Dreyer, “Sizleri yalnız bırakmayacağız” dedi. Bad Neuenahr-Ahrweiler’deki törende, yakınlarını kaybeden, oturdukları binalar yerle bir olan bazı felaketzedeler de konuştu. Kaybettikleri insanların acılarının içlerini yaktığı ancak Almanya’nın çeşitli kesimlerinden yardıma koşan insanların sergiledikleri dayanışmanın ise kendilerini duygulandırdığını ve ağladıklarını söylediler. Bir daha bu tür acıların yaşanmaması için felaket önlemlerinin önceden alınmasını talep eden vatandaşlar, acılarını hâlâ kemiklerinde bile hissettiklerini vurgularken, bu acıların unutturulmaması için çaba gösteren ve yardıma koşan herkese teşekkür etti. Bazı vatandaşlar da özelliklerde çocukluklarının, gençliklerinin yer aldığı fotoğraf albümlerinin yok olup gitmesinden üzüntü duyduklarını dile getirdi. Bad Neuenahr-Ahrweiler Belediye Başkanı Guido Orthen de konuşmasında sergilen dayanışmaya ve yardıma koşanlara teşekkür ederken, “14-15 Temmuz’u asla unutmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Sel felaketi kurbanları anıldı

Sel felaketi kurbanları anıldı

Sel felaketi kurbanları anıldı

Sel felaketi kurbanları anıldı

 

BAKMADAN GEÇME!