Sedef Ecer'e önemli ödül

Güncelleme Tarihi:

Sedef Ecere önemli ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2008 18:06

Paris'te yaşayan yazar Sedef Ecer'in Fransızca kaleme aldığı tiyatro oyunu, Fransa'nın en önemli tiyatro kurumu Ulusal Tiyatro Merkezinden (Centre National de Theatre) ödül kazandı.

Haberin Devamı

Her yıl 600 kadar projenin başvurduğu komisyonun jürisi, Fransa’nın tiyatro ve kültür alanında önemli isimlerinden oluşuyor ve yılda iki kere toplanıyor. Bu sezon beş yazara verilen teşvik ödülünün yanı sıra dramatik metinler, tercüme eserler ve karma metinler dallarında da çeşitli yardımlar dağıtıldı. Bu yardımı alanlar arasında Matei Visniec ve Philippe Djian gibi uluslararası üne sahip isimler de bulunuyor. Sedef Ecer’in anadilinin Fransızca olmaması, eserinin seçilişini daha da anlamlı kılıyor.

3 bin avroluk para ödülü kazanan eser "Sur le Seuil" (Eşikte) adını taşıyor ve insanlarla ülkelerin "kapı aralığında durduğu anları" anlatıyor. Oyunun sahneye konulma ve yayımlanma çalışmaları da sürüyor.

Sedef Ecer’in Alkım Yayınlarından çıkan "Hercai Fişek" adlı bir romanı, önemli yapım şirketleri için yazdığı senaryolar, gazete ve dergilerde yayımlanmış 500 kadar makalesi bulunuyor.

Yazar, gelecek günlerde Fransız yönetmen Jacques Deschamps ile birlikte senaryo ve reji ekibinde bulunduğu bir sinema filminin çekimlerine başlayacak. Ecer, bu filmin yanı sıra Fransız yönetmenler Joel Farges ve Alexandre Mehring’in çekeceği iki ayrı filmin senaryo ekiplerindeki çalışmaları da sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!