Seçime göçmenler damga vuracak

Güncelleme Tarihi:

Seçime göçmenler damga vuracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 10:45

İngiltere’de 7 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde ülkede yaşayan özellikle yabancı asıllı toplulukların yaşadıkları bölgede kilit noktalardaki marjinal milletvekili koltuk aralığında ‘belirleyici’ bir etkisinin olabileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Bu konuda Manchester Üniversitesi akademisyenleri ve Göçmen Hakları İletişim Ağı tarafından bir rapor düzenlendi.
Raporda, İngiltere ve Galler’deki yaklaşık 4 milyon yabancı asıllı seçmenin, 7 Mayıs’ta oy kullanacağı belirtildi.

Seçime göçmenler damga vuracak

Britanya’da yaşayan yurt dışı doğumlu göçmenlerin, genel seçimle etkisinin kaçınılmaz olacağına dikkat çekildi.
Sadece göçten endişe eden seçmenlere odaklanan siyasi partilerin, seçimlerin önemli bir bölümünü teşkil eden göçmen oylarını ‘kaybedeceği’ uyarısında bulunuldu.

Seçime göçmenler damga vuracak


GÖÇMENLERİN GÜCÜ ÜZERİNDE

Raporun diğer bir maddesinde, göçten endişe eden seçmenlerin sesini dinlemeyi tercih eden politikacıların, göçmenlerin hak ve güvenliklerini tehdit eden konulara gereken hassasiyeti göstermeyerek; serbest dolaşım özgürlüğü, aile birleşimi ve sosyal yardımlara erişimi kısıtlayacak reform sözleri vermeye devam ettikleri ifade edildi.

600 BİN TÜRK

İngiltere ve Galler’de bulunan 25 milletvekili koltuğunda, seçmenlerin üçte birinden fazlasını oluşturan göçmenler, 50 milletvekili bölgesinde ise seçmenlerin dörtte birini oluşturuyor.
İngiltere genelinde yaklaşık 600 bin Türk göçmen yaşıyor. Araştırmaya göre,
Hindistan, Pakistan, Nijerya ve Güney Afrika gibi Milletler Topluluğu’na üye ülkelerin yanı sıra İrlanda’dan gelenler göçmen oylarını oluşturuyor.
Buna karşılık, İngiltere’de yaşayan AB vatandaşlarının büyük bir çoğunluğu İngiliz vatandaşı olmadığından yeterince temsil edilemeyecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!