Schröder bürosunu geri almakta kararlı

Güncelleme Tarihi:

Schröder bürosunu geri almakta kararlı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2023 11:24

Almanya’nın eski başbakanlarından Gerhard Schröder, elinden alınan Federal Meclis’e ait büronun kendisine geri verilmesi için mahkemeye başvurdu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın 1998-2005 yıllarında başbakanlığını yapan ve görevi bıraktıktan sonra milletvekilliğinden de istifa ederek Rusya’nın enerji şirketi Rostneft’in yönetiminde görev aldığı için ‘Putin dostu’ olarak bilinen Schröder’in kullandığı büro, Putin’in Ukrayna’da savaşı başlatmasından kısa bir süre sonra Federal Meclis Bütçe Komisyonu tarafından ‘eski Başbakan olarak fahri görevler üstlenmediği’ gerekçesiyle geçen yılın ilk yarısında iptal edildi. Büro çalışanları da istifa ederek görevi bırakırken, Schröder, kendisine haksızlık yapıldığını ileri sürerek mahkemeye başvurdu. Berlin İdari Mahkemesi de Schröder’in Bütçe Komisyonu’na açtığı davayı geçen yıl mayıs ayında geri çevirerek, Federal Meclis’e ait bürosunu kullanma hakkı olmadığına karar verdi. Almanya’da geçerli yasal düzenlemelere göre, eski Cumhurbaşkanları ile Başbakanlara yaşadıkları sürece kullanmak üzere Federal Meclis’e ait binalarda büro veriliyor. Aynı zamanda büroda çalışan sekreter, danışman ve yardımcılarının ücretleri de karşılanıyor. Kendilerine bir otomobil ve şoför de tahsis ediliyor.

Haberin Devamı

YÜKSEK MAHKEMEYE BAŞVURDU
Uzun süre kararsız bir tutum sergileyen Gerhard Schröder, Berlin İdari Mahkemesi’nin kararına itiraz etti. Kendisi de eski bir avukat olan Schröder, avukatları aracılığıyla temyize başvurdu. Bu konuda kararı Berlin-Brandenburg Yüksek İdari Mahkemesi’nin vereceği açıklandı. Mahkeme Sözcüsü, davanın ne zaman ele alınacağıyla ilgili bir tarih vermedi.

BAKMADAN GEÇME!