Schröder ‘barış elçisi’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Schröder ‘barış elçisi’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2022 12:25

Haftalardır Rusya enerji şirketlerindeki görevlerini bırakması için yoğun baskıların hedefi olan Almanya’nın SPD’li eski Başbakanı Gerhard Schröder, savaşın durdurulması için ‘barış elçisi’ oldu.

Haberin Devamı

RUS şirketlerle ilişkisini sonlandırmaması halinde partiden ihracı bile gündeme gelen Schröder’in perşembe akşamı Moskova’da bir dönemler ‘tertemiz demokrat’ ve ‘dostum’ olarak nitelediği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldiği belirtildi. Alman Haber Ajansı (dpa), savaşı durdurması için Schröder’in Putin’le görüştüğünü belirtirken, görüşmenin içeriğiyle ilgili bir açıklamada bulunulmadığına yer verdi. Haftalık ‘Politico’ dergisi, Schröder’in devreye girmesini ve arabuluculuk etmesini Ukrayna’nın istediğini ileri sürdü. Kiev’le bir politikacının devreye girmesi üzerine Schröder’in pazartesi günü İstanbul’a uçarak Ukraynalı bir heyetle görüştüğü aynı haberde yer aldı. Bunun üzerine Schröder’in Putin’le görüşme talebine 10 dakika içinde olumlu yanıt geldiği ve çarşamba günü de Güney Koreli eşi Soyeon Kim’le İstanbul’dan Moskova’ya uçtukları belirtildi. Kısa bir süre önce bölgede barışın sağlanması ve savaşın durdurulması için Schröder’in devreye girmesini öneren Ukrayna’nın Berlin Büyükelçisi Andriy Melnyk, kendilerinin son gelişmelerden haberi olmadığını, Ukrayna hükümetinin de böyle bir talebinin olduğunu sanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

KİMSENİN HABERİ YOK
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Schröder’in Putin görüşmesiyle ilgili olarak bir yorumda bulunmak istemedi. Paris’te düzenlenen Avrupa Birliği (AB) zirvesine katılan Scholz, “Bu konuda bir yorum yapmak istemiyorum” dedi. Schröder’e Rus şirketlerle ilişkilerini sonlandırması için yazılan mektuba imza atan SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil ise hükümetin de partisinin de görüşmeden haberdar olmadığını açıkladı. Ancak bu korkunç savaşı durduracak her türlü girişimi olumlu bulduklarını belirterek, Schröder’in bu girişimini desteklediklerinin sinyali verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!