Scholz’a açık mektup

Güncelleme Tarihi:

Scholz’a açık mektup
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 14:42

HAMBURG’da Aralık 1985’de ırkçı dazlaklar tarafından öldürülen Ramazan Avcı isminin öldürüldüğü Landwehr’deki caddeye verilmesini isteyen, Ramazan Avcı İnisiyatifi (RAI) Hamburg Senato ve Belediye Başkanı Olaf Scholz’a açık mektup yazdı.

Haberin Devamı

Zwickaulu neonazi terör hücresinin Hamburglu kurbanı Süleyman Taşköprü’nün öldürüldüğü Altona’daki Schützenstrasse’de düzenlenen basın toplantısına Avcı’nın eşi Gülistan Avcı da katıldı. Büyük ilgi gören toplantıda, Scholz’a yazılan açık mektubu RAI sözcüleri Leman Stehn ve Ünal Zeran okudu.

İki talep aynı değil

Scholz’un Landwehr’deki cadde veya meydana ‘Ramazan Avcı’ adının verilmesini desteklediğini basından öğrendiklerini ve bunun sevindirici olduğunu söyleyen RAI sözcüleri, “Sayın Scholz’un aynı zamanda Altona İlçe Meclisi’nin partiler üstü kararına rağmen semtteki bir parka m halk tarafından ‘Kemal Altun Meydanı’ adının resmileştirilmesi girişimine şerh koymasını yine basından üzüntüyle öğrendik. Bilindiği gibi 23 yaşındaki mülteci Kemal Altun, 1983’te sınırdışı tehdidiyle karşı karşıya olduğu için Berlin mahkeme binasının altıncı katından atlayarak intihar etmişti. İki talebin karşı karşıya getirilmesini şiddetle reddediyoruz. Irkçı politikalara ve şiddete kurban giden her göçmenle dayanışma içindeyiz” dediler.

Türk vekillerden ses yok

Ünal Zeran, bu konuda Hamburg Eyalet Parlamentosu’nda çeşitli partilerden beş Türk kökenli milletvekilin de girişimde bulunmalarını beklediklerini belirterek, “Hiç biri henüz bu konuda bir açıklama yapmadı. Girişimimizi desteklemelerini beklerdik” dedi.

Gülistan Avcı ise, “Acımın tarifi yok ve söyleyecek söz bulamıyorum. Ramazan öldüreli tam 26 yıl öldü. Katledilişinden bir hafta sonra oğlum Ramazan dünyaya geldi. Artık yabancı düşmanlığının bitmesini diliyorum. Ramazan artık gelmeyecek ama bırakın en azından ismi yaşasın. İsimlerin Kemal, Ahmet ya da Ramazan olması aslında çok da önemli değil. Katledilenlerin hepsinin çocukları, aileleri vardı. Ramazan Avcı adının verileceği bir meydan, ırkçılığa karşı bir destek olacaktır” dedi.

Taşköprü’ye saygı duruşu

Mektupta, Kassel’de Kemal Altun Platz, Kiel ve Köln’de Bahide-Arslan Platz (Mölln kurbanı), Frankfurt’ta Hülya Platz (Solingen kurbanı) bulunduğu belirten inisiyatif, kendisini hep hoşgörülü ve dünyaya açık bir kent olarak tanıtan Hamburg’ta henüz bir bir cadde ve meydanın ırkçılık kurbanının adını taşamadığına çekti. İnisiyatif ayrıca ilk etapta Ramazan Avcı ve Kemal Altun’un adlarının caddeye veya meydana verilmesini beklediklerini ve aynı zamanda Süleyman Taşköprü anısına da layıkıyla benzer bir yer bulunması gerektiğini vurguladı. Toplantının ardından Taşköprü’nün öldürüldüğü işyerinin önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!