Schavan'ın Türk makam şoförü

Güncelleme Tarihi:

Schavanın Türk makam şoförü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2011 20:06

Federal Almanya Bilim ve Araştırma Bakanı Schavan'ın 6 yıldan beri makam şoförlüğünü yapan Bozdoğan, “ Önemli bir devlet adamıyla her zaman birlikte olmak, onun sevincini ve üzüntüsünü paylaşmak güzel ve gurur verici bir duygudur” dedi.

Haberin Devamı

Almanya'nın geleceğini şekillendiren ve yön veren en önemli bakanlıklarından biri konumundaki Alman Bilim ve Araştırma Bakanı Annette Schavan'ın 6 yıldan beri makam şoförlüğünü Ahmet Bozdoğan yapıyor. Almanya'nın sosyo ekonomik ve kültürel yaşamına katkı sağlayan Türkler, bakanlık koltuğunun yanı sıra federal bakanın makam şoförlüğü koltuğuna da oturdu.

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler Bakanlığı'na getirilen Türk kökenli CDU'lu Aygül Özkan ile Federal Bilim ve Araştırma Bakanı Schavan'ın 6 yıldır makam şoförlüğünü yapan Bozdoğan, her alanda Türklerin aktif ve başarılı olduğunu adeta kanıtlıyor.

Türkiye ile Almanya arasında 1961 yılında imzalanan işgücü anlaşmasıyla başlayan göçün 50.yılında Almanya'da yaşayan Türk toplumu sanattan siyasete, ekonomiden girişimciliğe ve spordan bilime kadar her alanda başarı sergilerken, Almanya'nın sosyo-ekonomik yaşamına ve çok kültürlülüğüne de eşsiz katkıda bulunuyor.

GURUR VERİCİ BİR DUYGU
Federal Almanya Bilim ve Araştırma Bakanı Schavan'ın 6 yıldan beri makam şoförlüğünü yapan Bozdoğan, “Önemli bir devlet adamı ile her zaman birlikte olmak, onun sevincini ve üzüntüsünü paylaşmak güzel ve gurur verici bir duygudur” dedi.

Bakan şoförü olmanın kendisine önemli bir sorumluluk yüklediğinin bilincinde olduğunu belirten Bozdoğan, “Zevkli, hareketli ve değişik bir iş. Ben burada Türk kökenimden ötürü bir yerde Türk insanını temsil ediyorum, bu nedenle işime ve her hareketime dikkat etmek durumundayım. Sayın Schavan çok insancıl ve kibar birisi. Zaman zaman Türkiye, Türk insanları, Türk çocuklarının eğitimi ve başarısı gibi değişik konularda kendisiyle sohbet ettiğimiz de oluyor. Kendisi bir Türkiye hayranı ve ayrıca da ülkemizin tarihine ve kültürel yapısı ile doğal güzelliklerine hayran birisidir” dedi.

BENİ GÖRÜNCE ŞAŞIRIYORLAR
Bazı kişilerin ve çevrelerin bir Alman Bakan'ın Türk kökenli şoförü olabileceğini tahmin edemediklerinden dolayı kendisini görünce şaşırdıklarını kaydeden Bozdoğan, “Bakanla birlikte gittiğimiz toplantılarda benim Türk kökenli olduğumu öğrenen bazı Almanlar, hayret edip şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Bazı devlet kurumlarına girişte aracı aramak istiyorlar, ama kimliğimi gösterince önce şaşırıyorlar ve ardından da 'geçebilirsiniz' deyip engel çıkarmıyorlar” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!