Savcı sahadaki faule soruşturma başlattı

Güncelleme Tarihi:

Savcı sahadaki faule soruşturma başlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 14:02

FC Zürih'li futbolcuya faul yapıp, rakibinin iç ve dış diz bağlarını koparan, menüsküsünü yırtan Aarau'lu Sandro Wieser'e savcılık soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

İSVİÇRE’de savcı, rakibine sert biçimde faul yapan futbolcu hakkında soruşturma başlattı. Savcı, soruşturmayı faule maruz kalan futbolcunun kulübünün başvurması üzerine açtı. İsviçre Süper Ligi takımlarından FC Zürih ile Aarou arasında 9 Kasım’da oynanan maçta Aarou’lu 21 yaşındaki futbolcu Sandro Wieser rakibi Gilles Yapi’ye arakadan sert girdi. Wieser’in sert müdahalesiyle Gilles Yapi’nin iç ve dış bağları koptu. Kıkırdağı zedelendi. Menüsküsü yırtıldı. Bacağında da morluklar oluştu. Ameliyat olan 32 yaşındaki Yapi’nin hala yeşil sahalara dönüp dönemeyeceği belli değil. Futbol kariyeri de sona erebilir. Bunun üzerine Yapi’nin kulübü FC Zürih savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık da soruşturma başlattı. FC Zürih kulübü yaptığı açıklamada, şikayetlerinin gerekçesini “Futbolcular sahada rakiplerinin sağlığını tehlikeye düşürmemeyi ve onların meslek hayatlarını riske etmemeyi öğrenmeleri gerekir” sözleriyle açıkladı.

Lichtenstein forması giyiyor

Savcı yaptığı soruşturma sonucunda konunun mahkemeye taşınıp taşınmamasına ve duruşmaların yapılıp yapılmamasına gerek olup olmadığına karar verecek. Faulü yapan 21 yaşındaki Wieser Lichtenstein milli takım forması giyiyor. Hoffenheim ile sözleşmesi bulunan futbolcu Aarou takımında kiralık oynuyor. Genç futbolcu yaptığı sert müdahaleden dolayı altı maç oynamama cezası aldı. Wieser “Kesinlikle kasti olarak faul yapmadım. Olanlardan dolayı çok üzgünüm” dedi. Wieser ile faul yatığı Yapi daha önce Basel takımında birlikte futbol oynamışlardı.

Haberin Devamı

Savcı sahadaki faule soruşturma başlattı


MAHKUM EDİLEN FUTBOLCULAR

Yeşil sahalarda yapılan fauller sonunda ilk kez bir futbolcuya soruşturma açılmıyor. Bunun daha önce yaşanan bir çok örneği bulunuyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında Fransa Birinci Liginde bir futbolcuya bir aylık hapis cezası verildi. Fransa Birinci Lig takımlarından SC Bastia’lı Brezilyalı 34 yaşındaki futbolcu Brandao soyunma odasına giderken Paris St. takımı futbolcusu Motta’ya kafa atıp burnunu kırdığı için bir ay hapis cezasına çarptırıldı. 2008 yılında Hollanda liginde yaptığı faulden dolayı rakibinin futbol hayatını bitiren Bouaouzan sekiz ay hapis cezası aldı. Almanya’da 2012 yılında amatör ligde oynan bir futbolcu rakibinin bacağını kırdığı için 50 bin Euro para cezasına mahkemece çarptırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!