Savcı dava için ihbarı beklemiş

Güncelleme Tarihi:

Savcı dava için ihbarı beklemiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 11:55

ALMANYA’da deprem etkisi yaratan FC Bayern Kulüp Başkanı Uli Hoeness’in İsviçre’deki gizli hesapları ve 5 milyon kefaletle serbest bırakılması, gündemdeki birinci yerini korumaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Ayrıca ünlü futbol adamının neden kendini maliyeye ihbar ettiğinin detayları da ortaya çıkmaya başladı.


Focus’un haberine göre Bavyera Maliyesi, ilk defa geçen yılın Ağustos ayında Hoeness’in İsviçre’deki banka hesaplarını öğrendi. Geçen yıl İsviçreli bankacılardan Alman vatandaşlarının listesinin yer aldığı CD satın alan Kuzey Ren-Vestfalya Maliyesi, listede Uli Hoeness’in adına da rastladı. CD’de ismi geçen Almanlarla ilgili soruşturma başlatan Bochum Savcılığı, Münih Adalet Bakanlığı’nı durumdan haberdar etti.



NİÇİN ALTI AY BEKLEDİ



Münih Savcılığı ise soruşturma açmak için Hoeness’in Ocak ayında kendisini ihbar etmesine kadar bekledi. Hoeness’in ihbarının ardından soruşturma açan Münih Savcılığı, 20 Mart’ta Tegernsee’deki villasında ve FC Bayern bürolarında arama yaptı. Ayrıca Hoeness’in tüm telefon görüşmeleri izlemeye alındı.

Haberin Devamı

Kısa bir süre gözaltına alınan Hoeness, 5 milyon Euro kefalet ödedikten sonra serbest bırakıldı. Münih Savcılığı’nın Hoeness hakkında işlem başlatmak için neden altı ay beklediği ise eleştiri konusu oldu.



İSTİFA BASKISI ARTIYOR



Vergi davasından sonra ismi borsa spekülasyonlarına da karıştığı belirtilen Hoeness’in kulüp başkanlığından istifa etmesi için baskılar da giderek artıyor. Son olarak olağanüstü toplantıya çağrılan Kulüp Denetleme Kurulu’nun, Uli Hoeness’den istifa talebinde bulunması bekleniyor.
Ali MERCİMEK / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!