Savaş sonrası yeniden gaz alınabilir

Güncelleme Tarihi:

Savaş sonrası yeniden gaz alınabilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2022 11:09

Ukrayna’ya başlattığı savaş sonrası Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Almanya, Rusya’dan aldığı doğalgazın yerine alternatif tedarik imkânları ararken, Saksonya eyaletinden ilginç bir çıkış geldi.

Haberin Devamı

SAKSONYA Başbakanı Michael Kretschmer, Ukrayna savaşının ardından Rus doğalgaz sevkiyatının yeniden başlaması gerektiğini söyledi. Bild am Sonntag gazetesine konuşan Kretschmer, “Savaş bittiğinde Rusya’dan gelen gazı kullanmalıyız” dedi. Hasar gören Kuzey Akım 1 doğalgaz boru hattının onarılmasını bekleyip beklemediği sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Boru hattı gazına ihtiyacımız olacak ve bu da ancak işleyen boru hatlarıyla mümkün.” Kretschmer, savaşı sona erdirmek için Almanya’nın diğer ülkelere katılarak müzakere edilmiş bir çözüm için bastırması gerektiğini kaydederken, “Şimdi AB, ABD, Çin, Hindistan ve Japonya’nın ortak diplomatik çabalarına ihtiyaç var. Bu savaş durdurulmalıdır” dedi. Bu müzakerelerin otomatik olarak Ukrayna’nın topraklarının bir kısmını terk etmesine yol açmayacağını söyleyen Kretschmer, “Ukrayna’nın topraklarının bir metrekaresinden bile vazgeçmesi için tek bir neden yok. Savaş zararları Rusya tarafından tazmin edilmeli, savaş suçlularından hesap sorulmalıdır. Barış görüşmelerine bu tutumla girilmelidir. Avrupa’nın barış görüşmeleri için daha fazla baskı yapması gerekir. Bu meseleleri artık savaş alanında çözmemeliyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘ŞU ANDA BİR TSUNAMİ OLUŞUYOR’
Ayrıca AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının etkileri konusunda da kuşkularını dile getiren Kretschmer, “Yaptırımlar her zaman silah kullanmaktan daha iyidir. Ancak saldırgan üzerinde de gerekli etkiye sahip olmalıdırlar” dedi. Rusya’ya yönelik yaptırımların Alman ekonomisi üzerindeki etkisi üzerine de net konuşulması gerektiğini kaydeden Kretschmer, “Şu anda bir tsunami oluşuyor” diye uyardı. Alternatif gaz tedariki konusuna da değinen Kretschmer, “ABD, Katar ve diğer Arap ülkelerinden sıvılaştırılmış gaz tedariki için uzun vadeli sözleşmelere ihtiyacımız var. Ayrıca Kuzey Denizi’nde nihayet kendi doğal gazımızı geliştirmeliyiz” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!