Sauerland'da karşı ittifak

Güncelleme Tarihi:

Sauerlandda karşı ittifak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2011 12:46

Duisburg'daki SPD, Sol Parti, FDP, Yeşiller Partisi ile sendika temsilcileri, Duisburg Belediye Başkanı Adolf Sauerlend için 12 Şubat'ta yapılacak referandumda "Dayanışma Birliği" kurarak seçmenlerin sandık başına gitmesi için ortak hareket etme kararı aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Duisburg kentinde düzenlenen "Aşk geçidi" (Loveparade) adlı şenlikte 21 kişinin ölümü ve 538 kişinin de yaralanmasının ardından istifası istenen Duisburg Anakent Belediye Başkanı Adolf Sauerland’a karşı 12 Şubat’ta yapılacak referandum için seçim Dayanışma Birliği kuruldu.

Duisburg tarihinde ilk defa değişik kurum, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin oluşturduğu Dayanışma Birliği toplantısına, SPD Federal Milletvekili Baerbel Bas, Duisburg eski Belediye Başkanı Josef Krigs, Sol Parti Duisburg İl Başkanı Kenan İlhan, FDP temsilcisi Wilhelm Bies, Duisburg için Yeniden Başlamak İnisiyatifi temsilcisi Werner Hüsgen, Ver.di Sendikası Niederrhein temsilcisi Heinz Lauer, Alman Sendikalar Birliği (DGB) Niederrhein Başkanı Rainer Bischoff, Yeşiller Partisi temsilcisi İngrid Pitzek ile Jürgen Hagemann ve olayda yaşamını yitiren gençlerin aileleri katıldı. Duisburg Hotel Hof’ta yapılan basın toplantısında siyasi parti temsilcileri ilk defa bir birlik sağladıklarını bildirdiler. Önümüzdeki günlerde ise seçim bildirgesi hazırlayarak kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladılar.

Görevinden uzaklaştıralım
Dayanışma Birliği içinde yer alan parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri ortak bir basın açıklaması hazırladılar. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Loveparade şenliğinin 2010 yılında gerçekleşmesinin önde gelen sorumlusu Adolf Sauerland’dır. Belediye Başkanı olarak gerekli izinlerin verilmesinde kendisi sorumludur. Bu faciadan sonra Duisburg’un sorumluluk üstlenen, yas tutan, kentimize insancıl bir yüz veren belediye başkanına ihtiyacı vardı. Faciada yaşamını yitiren genç insanların yakınlarına elini uzatıp başsağlığı amacıyla moral veren bir başkana ihtiyacımız vardı. Sauerland bu görevlerinden hiçbirini yerine getirmedi. Loveparade faciasının ardından utanç verici tutumu birçok vatandaşı şaşırttı ve kızdırdı. 70 bin Duisburglu Adolf Sauerland’ı görevinden uzaklaştırmak için imza topladı. Bu da seçim yolunu açtı. Bu imzalara rağmen istifa etmedi. Sorumluluk kabul etmeyerek kentimizi böldü. Bu akıl almaz tutumundan dolayı Adolf Sauerland, kentimizin ve belediye başkanlığı makamının onurunu hiçe sayarak kentimizi hiç bir yerde temsil edemez, etmemelidir. Demokratik seçim hakkımızı kullanıp, bu belediye başkanını görevinden uzaklaştıralım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!