Sauerland’ın yolunda

Güncelleme Tarihi:

Sauerland’ın yolunda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 10:57

ALMANYA’da Duisburg kentinde 17 Haziran’da yapılacak seçimlerde Anakent Belediye Başkanlığı için aday olan CDU’lu Benno Lensdorf (69), Türk basın mensuplarıyla Duisburg Hochfeld’de bulunan ‘Bizim Balıkçı’ adlı Türk lokantasında bir araya geldi.

Haberin Devamı

Adolf Sauerland ve CDU’lu Belediye meclisi üyesi Gürsel Doğan’ın da hazır bulunduğu toplantıda, Duisburg Belediye Başkanlığı görevini yürüten Lensdorf, 1970’li yılların başından bu yana siyasetin içinde olduğunu, birçok hizmet sektöründe görev aldığını, 2004’ten bu yana da belediye başkan yardımcısı olduğunu belirtti.

Duisburg’un sorunlarını tecrübesiyle çözeceğini ifade eden deneyimli siyasetçi Benno Lensdorf, kömür madenlerinin kapatıldığını, demir çelik sektöründe ise birçok işyerinin m bölümler halinde kapatıldığını, bu nedenle de kentte işsizlik sorunuyla karşılaşıldığını kaydetti.

Eğitim önemli
Kapanan işyerlerinin yerlerine yenilerinin açılması için çaba sarf edeceğini belirten Lensdorf, bu durumun iyileşmesi için gençlerin meslek yapması ve kalifiye elemanların yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan adayı Benno Lensdorf, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Öncelikle çokkültürlü ve faklı dillerin konuşulduğu Duisburg, bu özelliğiyle önemli bir potansiyele sahip. Sayın Adolf Sauerland bu alanda önemli çalışmalar yürüttü. Göçmen dernekleri ile çok iyi diyaloglar kurdu. Türk işadamlarıyla ortak zeminde buluştu. Başkan olursam bu diyalogları aynen devam ettireceğim. Türk misafirperverliğine ve Türk işadamlarının kıvrak zekasına hayranım. Çünkü, Türk işadamları bir iş yapmak için hemen karar verir. Alman işadamları ise düşünür, bir daha düşünür, kendine göre plan yapar ondan sonra karar verir. Alman ve Türk işadamlarının iş hayatındaki bu farklarını açık bir şekilde gördüm. İşsizlik, gençlerin meslek eğitim alanı göçmen çocukların eğitimi çok önemli. Bu hususta daha önce başlatılan çalışmaları yürütmeyi arzuluyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!