Sauerland gitti, rapor geldi

Güncelleme Tarihi:

Sauerland gitti, rapor geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2012 15:26

Almanya’nın Duisburg kentinde 2010 yılında yaşanan 21 kişinin öldüğü Loveparade faciasını araştıran İngiliz güvenlik uzmanı Keith Still, yaşanan faciadan organizatör, polis, belediye ve ilk yardım ekiplerinin eşit oranda ihmalleri olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Still, facia ile ilgili hazırladığı bilirkişi raporunda özellikle emniyet birimleri ile organizatörü ihmalle suçladı. Tüm tarafların bu denli büyük bir organizasyon için alanın girişindeki rampanın dar geleceğini öngörmesi gerektiğine işaret edilen raporda polis ve güvenlik ekiplerinin izleyici birikimini önleyecek kadar zamanları olmasına rağmen ihmalci davranıp gerekli önlemleri zamanında almadıkları ileri sürüldü.

Şu ana kadar 3 bin 370 kişinin ifadesine başvurulduğunu belirten Duisburg Başsavcısı Detlef Nowotsch, haklarında suçlamada bulunulan 17 kişiye raporların posta yoluyla ulaştığını söyledi. Pazar günü yapılan referandumda Anakent Belediye başkanı Adolf Sauerland savcılık soruşturmasının sonucu beklenmeden olayın sorumlusu olarak görevinden azledilmişti.

Resmen bıraktı

Sauerland ise dün öğle saatlerinde görevini resmen bıraktı. Sauerland, makam odasını boşalttıktan sonra eski çalışma arkadaşlarıyla son görüşmelerini yaptı. Duisburg Belediye Başkanlığı görevini seçimlere kadar CDU’lu Benno Lensdorf vekaleten sürdürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!