Sarkozy Türkiye'ye gidecek

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy Türkiyeye gidecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 22:41

Fransa Büyükelçisi Bernard Emie, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gitmeyi öngördüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Bernard Emie’nin ev sahipliğinde, G20 Fransa Dönem Başkanlığı’nın başlaması dolayısıyla Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile G20’ye ülkeler ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla, büyükelçilikte bir çalışma yemeği düzenlendi.

Fransa Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Büyükelçi Emie, G 20 Fransa Dönem Başkanlığı’nın önceliklerini ortaya koymak için 11 ve 12 Kasım 2010 tarihli Seul Zirvesi kazanımları doğrultusunda hareket edeceğini belirtti.

Bernard Emie, G 20 Dönem Başkanı Fransa’nın, uluslararası para sisteminde reform, hammadde fiyatlarındaki çalkantıların önlenmesi, dünya yönetiminde reform olmak üzere üç öncelik belirlediğini ifade etti.

Fransa’nın G 20 Dönem Başkanlığı esnasında ortakları ve G 20’ye üye devletlerle uluslararası kuruluşlarla geniş şekilde danışmayı öngördüğünü belirten Emie, bu çerçevede, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 10 Ocak 2011’de Başkan Obama ile buluşmak üzere ABD’yi ziyaret ettiğini ve Türk yetkililer ile istişarelerde bulunmak üzere çok yakın bir zaman içinde Türkiye’ye gelmeyi öngördüğünü kaydetti.

Emie, ayrıca Fransa’nın G 20 Dönem Başkanlığı’nın Sarkozy’nin 24 Ocak 2011’de Fransa saatiyle saat 11.00’de gerçekleştireceği basın konferans esnasında resmen başlayacağını bildirdi.

Yemeğe Bakan Babacan’ın yanı sıra Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ve çok sayıda yerli, yabancı konuk katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!