Sarayda kebaplı, künefeli toplantı

Güncelleme Tarihi:

Sarayda kebaplı, künefeli toplantı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2022 11:43

Bavyera Başbakanı Markus Söder, eyalette yaşayan Türk toplumu temsilcilerini, Türkiye ile Almanya arasındaki iş gücü anlaşmasının 61’inci yıl dönümü vesilesiyle Prinz-Carl-Palais Sarayı’nda öğle yemeğinde ağırladı. Menüde Türk usulü mezeler, kebap ve künefe olması dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

BAVYERA İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Bavyera Uyum Sorumlusu Gudrun Brendel-Fischer ve Münih Başkonsolosu Mehmet Günay’ın da katıldığı resepsiyonda konuşan Söder, “Hepiniz Bavyera’nın parlayan yıldızlarısınız” diyerek misafirlerini selamladı. Türk toplumunun Bavyera için önemine dikkati çeken Söder, katkılarından dolayı teşekkür etti. Söder’den sonra Bavyera İçişleri Bakanı Herrmann, bir konuşma yaptı. Herrmann, “Bavyera, herkese güven, huzur ve eşit eğitim imkânı sağlıyor. Anne ve babalar özveriyle destek verince ve çocukların içinde okuma hevesi de olunca, mükemmel bir tablo ortaya çıkıyor. Bu masada görüldüğü gibi” dedi. Bilhassa kadın temsilcilerin çok sayıda davet edilmesine özen gösterildiğini belirten Herrmann, uyuma büyük önem verdiklerini ve Türk kuruluşlarının yeni gelen tüm göçmenlere büyük yardımının dokunduğunu söyledi.

Sarayda kebaplı, künefeli toplantı

Bülent Bayraktar, Joachim Herrmann, Markus Söder, Gudrun Brendel-Fischer, Mehmet Günay, Dr. Vural Ünlü (soldan sağa)

Haberin Devamı

Başkonsolos Günay da iki toplum arasındaki ilişkilerin 60 yıldan fazla bir mazisi olduğunu, Bavyera’nın krallık döneminde dahi Osmanlı’nın Nürnberg’de bir konsolosluğunun bulunduğunu hatırlattı. Yeni görev yerini henüz bilmediğini belirten Günay, ancak her koşulda bir ‘Bavyera gönüllüsü’ olacağını söyledi. Günay’ın Almanca dil bilgisinden ve iyi ilişkilerinden övgüyle bahseden Söder ise büyük bir Türkiye hayranı olduğunu, Türkiye’nin büyük bir kültüre ev sahipliği yaptığını, Türk-Alman ilişkilerinin –inişli çıkışlı da olsa– sağlam temellere dayandığını, sıkça Türkiye’de tatil yaptığını, bol bol Nürnberg’de en sevdiği Türk restoranında yemek yediğini ve Nürnberg’de birçok Türk dostu olduğunu anlattı.

Sarayda kebaplı, künefeli toplantı

Serdar Duran, Başbakan Söder’e isminin kaligrafi ile yazıldığı porselen tabak hediye etti.

Haberin Devamı

ONLARIN ÖZVERİSİ OLMASAYDI...
Söder her konuşmacıdan sonra yorum yaparak, dile getirilen talepleri ve önerileri özel kalem müdürlerine iletti. Cihan Sendan, Şubat veya Mart 2023 tarihinde Başbakan Markus Söder’e DTF Kybele Türk-Alman Dostluk Ödülü’nün verileceğini misafirlere duyurdu. Bavyera-Türk Forumu temsilcisi Serdar Duran, Başbakan Söder’e isminin kaligrafi ile yazıldığı bir porselen tabağı günün hatırası olarak hediye etti. Yemek programının sonunda Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar’ın önerisiyle birinci nesil Türk göçmenler için saygı ve minnet duruşunda bulunuldu. Bayraktar, “Onların özverisi olmasaydı, bugün bizler bu masada olamazdık. Bazı büyüklerimiz halen yaşıyor, bazıları ise ebediyete intikal etti. Onlar her zaman kalbimizde” dedi. Bavyera Başbakanı bu teklifi kabul ederek, “Anneleriniz ve babalarınız sizlerle mutlak gurur duyuyorlardır” dedi. Söder, tüm davetlilerin kendi kulvarlarında çok başarılı olduğunu, birçoğunun federal ve eyalet bazında ‘Liyakat Nişanı’ sahibi olduğunu söyledi.

Sarayda kebaplı, künefeli toplantı

Söder, Nürnberg’den tanıdığı Ahmet Can ve Bülent Bayraktar yakın diyalog kurarken, Erlangenli Bakan Herrmann da Frankonyalı dostlarıyla yakından ilgilendi.
Sarayda kebaplı, künefeli toplantı
KİMLER KATILDI?
Saraydaki davete katılanlar; Erol Sander (sanatçı, Münih), Fatma Doğan (akademisyen, Dillingen), Serdar Duran (CSU ve Bavyera- Türk Forumu, Münih), Kübra Tan (MBE - Müslüman Eğitim Merkezi, Erlangen), Gönül Yıldız-Bulut (Alevi Toplumu Başkanı, Bamberg), Bülent Bayraktar (tgmn - Nürnberg Metropol Bölgesi Başkanı), Gül Solgun-Kaps (Kerschensteiner Ortaokul Müdüresi, Augsburg), Dr. Vural Ünlü (TGB-Bavyera Türk Toplumu Başkanı, Münih), Nilüfer Aktürk (Kadınlar için Kadınlar Derneği Başkanı, Erlenbach), Başhekim Prof. Dr. Dr. Fuat S. Oduncu (Dünya Süryani Tabipler Birliği Başkanı, Münih), avukat Nazan Şimşek (Çocuk Esirgeme Birliği Başkanı, Augsburg), Sümeyra Aytar, (Belediye Uyum Koordinatörü, Neumarkt i.d.OPf.), Ahmet Can (iş insanı ve TİAD Nürnberg Metropol Bölgesi Türk-Alman İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi), Çiğdem Deniz (MfM-Göçmenler için Göçmenler Derneği Başkanı, Aschaffenburg) ve Cihan Sendan (DTF –Türk Alman Dostluk Federasyonu Federal Başkanı, Münih).
Sarayda kebaplı, künefeli toplantı
İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Ahmet Can

BAKMADAN GEÇME!