Sanatçılarden Alman vizesine veryansın

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılarden Alman vizesine veryansın
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2010 11:28

Faruk K'nın da 5 Şubat tarihinde havaalanında gümrük polisi tarafından dört saat bekletilmesinin ardından sanatçının Almanya'daki konserleri bir bir iptal ediliyor. Sanatçıların yaşadığı vize sorunları ve iptal edilen konserler yüzünden Avrupa'da yaşayan Türk organizatörler iflas etme noktasına geldi.

Haberin Devamı

Video: FARUK K. BAŞINA GELENLERİ DHA'YA ANLATTI...

Almanya'ya girerken sorun yaşayan Cem Yılmaz ve Ferdi Tayfur'dan sonra Faruk K'nın da 5 Şubat tarihinde havaalanında gümrük polisi tarafından dört saat bekletilmesinin ardından sanatçının Almanya'daki konserleri bir bir iptal ediliyor. Almanya'nın sanatçılara uyguladığı vize yüzünden sanatçı Faruk K'nın Köln-Bonn havaalanında yaşadığı son olaydan sonra konsere gelemeyebilir gerekçesiyle mekan sahipleri tarafından 4 konseri iptal edilen Avrupa ülkelerinde konser organize eden organizatörler iptaller nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Faruk K'nın konser organizatörü Aydın Gaffar, son aylarda Türkiye'den Almanya'ya konser vermeye gelen sanatçıların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, ?Sözde sanatçılara vize uygulanmayacaktı. Bu karardan sonra kolaylık getirilmesi beklenirken, sanatçılar havaalanlarında daha çok sorun yaşamaya başladı. Bu nedenle de konserler iptal oluyor. Bizim zararımızı kim karşılayacak? şeklinde konuştu.


BÜYÜK SIKINTI YAŞIYORUZ

Haberin Devamı

Daha önce Faruk K, İsmail YK, Memedim Zeynep, Seda Sayan ve Bülent Ersoy gibi sanatçılarla konser organize eden Kölnlü organizatör Aydın Gaffar şunları söyledi: ?4 Şubat tarihinde Köln havaalanında Alman polisinin acemi ve bilinçsizliğinden başımıza gelen olaylardan dolayı birçok konserimiz iptal olmaya başladı. Organizatörler, mekan sahipleri ve işletmeciler vize krizi yaşarız korkusuyla konserlerini iptal ediyorlar. Biz menejerler de bu yüzden büyük sıkıntı yaşıyoruz. Birçok sanatçının konseri iptal oluyor. Sözde Avrupa mahkemelerinin verdiği karara göre sanatçı ve tır şoförlerinin vize ihtiyacı olmadığı söyleniyordu fakat bu günlerde Faruk K, Cem Yılmaz ve Ferdi Tayfur'da gördüğümüz gibi bu karar işe yaramıyor. Biz Faruk K ile saatlerce havaalanında bekletildik. Bundan dolayı yetkili mercilerden yardım bekliyoruz.?


FARUK K'NIN YAPACAĞI 4 KONSERİ İPTAL EDİLDİ

Organizatör Aydın Gaffar, Faruk K'nın önümüzdeki günlerde yapılması planlanan 4 konserinin iptal edildiğini belirterek, ?Önümüzdeki günlerde yapacağımız Münih, Hamburg, Belçika ve Bremen gibi birçok konserimiz iptal oldu. Konser düzenleyecek kişi sanatçı acaba gelebilecek mi, gelemeyecek mi düşüncesiyle organizasyon yapamıyor, mevcut planları da iptal ediyor. Aslında sınır polisi alınan karardan haberdar değil. Bizden konser afişi gibi şeyler istiyorlar, bu komik bir olay. Bize bu konuda daha fazla yardımcı olmalarını istiyoruz. Bizim ülkemizde Avrupa'dan gelen bir sanatçı için tüm imkanlar seferber ediliyor ancak burada durum tam tersi? şeklinde konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!