Salonda Alper şov

Güncelleme Tarihi:

Salonda Alper şov
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2012 16:17

Frankfurt'ta yapılan salon futbol turnuvasında Alper şov vardı. Turnuvada birisi finalde attığı iki gol ve özellikle finalde attırdığı üç golle göz dolduran Alper Uludağ futboluyla takımı Alemannia Aachen'in 1899 Hoffenheim'i 5-4 yenerek şampiyon olmasına büyük katkı sağladı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da futbol heyecanı yeni yılla birlikte salonlarda başladı. Frankfurt'ta yapılana 34. Licher Hessen Cup Salon Futbol Turnuvası'nda Türk futbolcuların şovu vardı. Attığı iki gol ve özellikle finalde attırdığı üç golle göz dolduran Alper Uludağ futboluyla takımı Alemannia Aachen'in 1899 Hoffenheim'i 5-4 yenerek şampiyon olmasına büyük katkı sağladı. Zafer Yele'li FSV Frankfurt ise Kickers Offenbach'a 6-3 yenilerek turnuva dördüncüsü oldu.

Alper, Alper sesleri
Frankfurt Höchst Fraport Arena'yı tıka basa dolduran 5 bini aşkın seyirci güzel futbol ve atılan gollerle mutlu olurken, şampiyon 2. lig ekibi Alemannia Aachan oldu. Daha önce Eintracht Frankfurt ve geçtiğimiz yılda da Bochum'la şampiyon olan Teknik Direktör Friedhelm Funkel'in bu kez de Aachen ile şampiyon olması dikkat çekti. Aachen'i şampiyonluğa ise adeta Türk futbolcusu Alper taşıdı. Turnuvada biri finalde iki gol atan Türkiye U 21 Milli futbolcu Alper beğeni topladı.

Frankfurt ve Wolfsburg gruplardan çıkamadı
A Grubu'ndaki ilk maçta Kickers Offenbach'a 2-1 yenilen Aachen, ikinci maçta Eintracht Frankfurt'u 2-1 mağlup ederken galibiyet golü Alper'den geldi. Eintracht Frankfurt ise Ümit Korkmaz, Uğur Albayrak ve Daniyel Çimenli kadrosuyla gruptan çıkamayıp elendi. B grubunda ise Zafer Yelen'li FSV Frankfurt Hoffenheim'i 6-1'lik skorla farklı geçip Wolfsburg ile golsüz berabere kaldı. 9 kez şampiyon olan Eintracht Frankfurt'un yanında güçlü Wolfsburg'unda gruplardan çıkamaması taraftarlarını şaşırtıp üzüntüye boğdu.

Final nefesleri kesti
Yarı finalde Hoffenheim 1-1 berabere biten karşılaşma sonunda yapılan seri penaltı atışlarında 5-4 üstünlük sağlayıp finale yükseldi. Alemannia Aachen FSV Frankfurt'u 5-4 yenerek ikinci finalist oldu. Üçüncülük maçında Kickers Offenbach, FSV Frankfurt'u 6-3 mağlup ederken Frankfurt'un ilk golünü Zafer Yelen attı. Nefeslerin tutularak izlendiği finalde ise Alper Uludağ şovu vardı. Alper final maçında takımının üç golüne asistlik yaptı, bir golüde kendisi kaydetti.

Salonda başta Aachen ve Frankfurt'lu taraftarlar olmak üzere dakikalarca "Alper, Alper" sloganları atıldı. Bundesliga ikibi Hoffenheim 5-4'le geçen Aachen, şampiyon olurken, şampiyonluk kupasını alan Aachen kaptanı genç futbolcumuzun üzerine birayı boşalttı. Alper "Ben içki içmediğim için arkadaşlarım sürekli kupa alınca bana içindeki içkiyi başımdan aşağı döküp ıslatıyorlar. Fakat güçlü ekipler arasında şampiyon olduğum için sevinçliyim" dedi.

Hahn gol kralı ve En iyi futbolcu Babel
1899 Hoffenheim'in ikinci olmasını sağlayan Ryan Babel, turnuvanın en iyi oyuncusu seçilerek bir kupa ve DVD kazandı. Turnuvada 4 gol atan Kickers Offenbach'lı Andre Hahn gol krallığı kupası ve ödülü bir DVD daha kazandı. Turnuvanın en iyi kalecisi Zafer Yelen'in takım arkadaşı FSV Frankfurt'lu Patric Klandt olurken en iyi taraftar ödülü 200 litre bira ise Kickers Offenbach takımının taraftarlarına verildi. Turnuvanın galibi Aachen şampiyonluk kupası yanında 5 bin Euro, ikinci Hoffenheim 2 bin 500 Euro alırken, üçüncü Kickers Offenbach 1500 Euro, dördüncü FSV Frankfurt ise 1000 Euro ödülün sahibi oldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!