Saldırıyı mektupta yazmış!

Güncelleme Tarihi:

Saldırıyı mektupta yazmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 11:21

Almanya’nın Wuppertal kentindeki bir okulda yaşanan bacaklı saldırının planlı ortaya çıktı. Bild gazetesi, olayın bir ‘amok’ saldırısı olduğunu iddia ederken, 17 yaşındaki öğrencinin, saldırıyı planladığı ve bir de arkasında itiraf mektubu bıraktığını yazdı. Saldırıda yaralanan iki öğrencinin durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

OLAY sonrası okula gelen özel tim ekibi, binada geniş çaplı arama yaptı. Aramada, okulda bulunan mektubun göçmen kökenli saldırgan gence ait olduğu iddia edilirken, mektupta, “Öldürmenin kendi kaderi” ifadelerinin yazılı olduğu belirtildi. Saldırganın satanist bir gruba mensup olduğu ve üzerinde ‘pentagram’ olan tişörtler giydiği kaydedildi. Gencin ayrıca bunun kendi isteği olmadığını, içten gelen bir dürtünün kendisine bu korkunç kan dökme eylemini gerçekleştirmesini emrettiğini yazdığı da iddialar arasında. Savcılığa göre fail olay sırasında ‘çok sayıda kesici alet’ kullandı. Saldırıya tanık olan ve Bild’e konuşan bir öğrenci ise “Okul koridorunda bir tartışma oldu, sonra bıçağı çıkardı. Diğer öğrencilerin omuzlarını, boyunlarını ve sonra da kafalarını hedef alarak vahşice bıçakladı” diyerek yaşadığı dehşeti anlattı. Öğrenci, saldırganın daha sonra bıçağı kendi göğsüne saplayıp ağır yaralı olarak yere düştüğünü söyledi.

Saldırıyı mektupta yazmış
AMOK VE PENTAGRAM NEDİR?
Cinnet hâli, sonuçlarını hesap edemeden şiddet kullanma durumudur. Psikolojide ‘amok’, derin bir depresyon döneminin sonrasında ortaya çıkan şiddet ile sonuçlanan atakların görüldüğü disosiyatif bir ruh hâlidir. ‘Amok’ hâli, erkekler arasında daha yaygın görülürken, genellikle ‘bardağı taşıran son damla’ niteliğindeki bir olayın ardından patlak verdiği gözlenmektedir. Cinnet hâlindeki kişi, kötülüğe uğradığına ya da uğrayacağına inanır. Bu özel durum altında olan ve ister silahla, ister bir araçla suç işleyen, toplu öldürme ya da yaralamalarda bulunan kişiler ‘amok koşucusu’ tâbiriyle tarif edilmektedir. Pentagram, birleşik, beş köşeli yıldız demektir. Normal beş köşeli yıldızlardan farklı olarak çizgileri içeriden birleşiktir. Pentagram, genellikle Hıristiyanlar tarafından satanizmle özdeşleştirilmiş olsa da iyi ya da kötü ile ilişkili kabul edilmez. Evrensel olarak birlik ve sonsuzluk anlamına gelir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!