Saksonya’da aşırı sağcı skandalı

Güncelleme Tarihi:

Saksonya’da aşırı sağcı skandalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 12:27

Almanya’nın Saksonya eyaletinde aşırı sağcı NPD üyesi olan ve uzun süre belediye meclis üyeliği yapan Hartmut Krien’in, eyalet iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın kapı görevlisi olarak görev aldığı ortaya çıktı. Özel bir güvenlik şirketinde çalıştığı belirtilen Krien’in, istihbarata giriş çıkış yapan herkes hakkında bilgi sahibi olma fırsatının olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

AŞIRI sağcılar arasındaki muhbirler ile mağdurların da zaman zaman istihbaratı ziyaret ettikleri ve girişlerde kimlik bilgilerini kapı görevlisine ibraz etmek zorunda oldukları belirtildi. Hartmut Krien, 2004-2019 yılları arasında NPD’den Dresden Belediye Meclisi üyeliği yaptı. İstihbaratın 2019-2020 raporlarında aşırı sağcı siyasetçi olarak ismi geçen Krien’in, mart ayında özel şirket tarafından teşkilatta görevlendirildiği ve suç kaydı bulunmadığı için dikkat çekmediği kaydedildi. Düşük pozisyonu gereği istihbarat raporu istenmeyen Krien, böylelikle işe başladı. Krien’in 10 Mayıs’ta tesadüf eseri bir çalışan tarafından tanındığı ve buradaki görevden derhal alındığı ifade edildi. Eyalet İçişleri Bakanı Armin Schuster, bundan sonra her türlü pozisyon için personel alımında istihbaratın sicil araştırması yapabilmesine imkân sağlayan yasal düzenleme getirileceğini açıkladı.

Saksonya’da aşırı sağcı skandalı

İçişleri Bakanı Armin Schuster, NPD üyesi bir kişinin istihbarat veya poliste çalışmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!