Şahin dosyası kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Şahin dosyası kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 18:29

Danimarka'nın Kolding şehrindeki cezaevinde tutuklu iken gardinyanlar tarafından dövülen ve kaldırıldığı Odense hastanesinde ölen Ekrem Şahin'in dosyası kapatıldı. Anne Nermin Kalkan karara isyan etti.

Haberin Devamı

Danimarka'nın Kolding şehrindeki cezaevinde tutuklu iken gardinayanlar tarafından dövülen ve kaldırıldığı Odense hastanesinde ölen Ekrem Şahin'in dosyası kapatıldı. Kolding Emniyet Müdürlüğü, Danimarka'da yapılan otopsi sonucunda Ekrem Şahin'in yediği dayak sonrası öldüğüne dair bir bulguya rastlanmadığını, ailenin Türkiye'de yapılan otopsi sonucunu da polise vermediği için dosyanın kapatıldığını bildirdi. Güney Doğu Jylland Bölgesi Savcısı Klaus Lauridsen, "Otopsi sonucunda ve soruşturmada bir suçlu olmadığı görüldü. Aileden Türkiye'de yapılan otopsi sonucunu istedik bize vermediler. Amacımız iki otopsi raporunu karşılaştırmaktı, ama olmadı" dedi. Savcı Lauridsen, ailenin kararı devlet başsavcılığına itiraz etme hakkı bulunduğunu söyledi.

İTİRAZ EDİLECEK
Ailenin avukatı eski Adalet Bakanı Björn Elmquist karara devlet başsavcılığına başvurarak itirazda bulunduğunu belirterek "Ben ailenin, ücreti devlet tarafından ödenen avukatı olarak kabul edilmediğim için bana olayla ilgili dosyaların tamamı verilmiyor. Bana verilen bilgiler çok kısıtlı. Türkiye'den gelecek rapor davanın seyrini değiştirebilir. Zaten soruşturma tamamlanmadan, Kolding mahkemesi ortada suç unsuru yok diye karar almıştı. Yani olayın üzeri örtbas yapılmak isteniyor ama ben davanın peşini bırakmayacağım dedi.

ANNENİN İSYANI
Ekrem Şahin'in annesi Nermin Kalkan karara isyan ederek "Oğlum 10 gardiyandan yediği dayak sonrası hayatını kaybetti. Olayın ilk günü cezaevi yönetimi oğluma 10 gardiyanın müdahele ettiğini söylemişti. Ayrıca hastaneye gelir gelmez yapılan tetkik sonrası doktorlar, oğlumun nefes almasının önlendiğini ve ciğerlerine hava gitmediği için beyinde hasar oluştuğunu söylediler. Oğlumun vücudundaki darp izleri de ne kadar dövüldüğünü gösteriyor. Savcı nasıl oluyor da her şey ortada iken suçlu yok diyor. Ben oğluma zulüm yapanların cezalandırılmalarını istiyorum. Devlete emanet ettiğim oğlumun cenazesini verdiler" dedi. Nermin Kalkan, Türkiyedeki otopsi raporunun henüz kendilerine ulaşmadığını belirterek, rapor gelir gelmez avukatlarına vereceklerini söyledi.

RAPOR GELMEDİ
11 Ocak'ta meydana gelen olayda Ekrem Şahin, cezaevinde 10 gardiyan tarafından dövüldükten sonra kalbi durmuş ve öylece koğuşta terk edilmişti. Daha sonra Ekrem Şahin'in kalbinin durduğunu anlayan gardiyanlar, alarm merkezini arayarak doktor ve ambulans istemişlerdi. Cezaevine gelen ambulans personeli ve doktor tarafından tekrar kalbi çalıştırılan Ekrem Şahin gecikmeli olarak Odense Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmış ancak 3 gün komada kalan Şahin'in 14 Ocak günü beyin ölümü gerçekleşmişti. Türkiye'de toprağa verilen Ekrem Şahin, Başbakanlığın talebi üzerine İstanbul'da adli tıp tarafından otopsi yapılmıştı. Aile şimdi 4 aydır otopsi raporunu bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!