Sağlık Bakanı Türk hastalara hizmet etti

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanı Türk hastalara hizmet etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2013 09:36

ALMANYA Federal Sağlık Bakanı FDP’li Daniel Bahr, Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

Yaşlı ve kimsesizlerin spor, ergo terapi, fizik tedavi gibi hizmetlerin yanında birlikte kahvaltı, müzik eşliğinde vakit geçirme, boyama gibi değişik etkinliklerine katılarak yaşlılarla sohbet eden Bahr, kendi hazırladığı kahvaltı tabaklarını aralarında Türklerin de olduğu bir çok ulustan yaşlılara ikram etti. Kendisine kahvaltı tabağı hazırlayan Bakan Bahr’ın bu tutumu karşısında duygulanan ve bakana Türkçe teşekkür eden Sabriye Kahraman, ‘Gel bir seni öpeyim’ diyerek Bahr’ı kucaklayıp sevgi gösterisinde bulundu.

GERÇEK BİR ÖRNEK

Göçmen kökenli girişimcilerin örnek çalışmalarda bulunduğunu belirten Bakan Bahr, “Kendi dil ve kültürlerinde hizmet sunarak onlara sahip çıkmanız örnek bir girişimdir. Yaşlılara bakımın yanı sıra 240 kişiye istihdam yaratmanız ve 33 gence meslek eğitimi sunmanız da gerçekten takdir edilmesi gereken bir durumdur. Sektördeki personel sorununu biliyoruz. Hasta bakımı ile yaşlı bakım mesleğini birleştirip tek meslek dalı olması için çalışmalar var. Bu konuda eyaletlerin, bakanlığımızın ve bazı diğer bakanlıkların birlikte çalışması gerekir” dedi. Bahr ülke ekonomisinin göçmen kökenli girişimcilerin uluslararası bağlantılarına, bilgilerine ve çok kültürlülük tecrübelerine ihtiyaç olduğuna da dikkati çekti.

SLOGANIMIZ: HİZMET

Türk ve göçmenler ile yaşlı ve kimsesizlerin bakımının sağlanması konusunda eksiklikleri görüp 1999 yılında Hasta Bakım Şirketi kuran Yeşilyurt, Türkiye’de evlenerek Almanya’ya gelen kadınlara şirketinde iş imkanı sağladığını söyledi.

BİLGİ ALDI

Berlin’in Moabit semti Turmstarsse’de bulunan Nare Yeşilyurt’a ait Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret eden Alman Sağlık Bakanı Daniel Bahr, müdür Kamil Akgün, sahibesi Nare Yeşilyurt ve görevlilerden bilgi aldı. Daha sonra çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!