Sabancı'nın atları turnuvada

Güncelleme Tarihi:

Sabancının atları turnuvada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 16:52

Almanya'nın Aachen kentinde her yıl düzenlenen Uluslararası Binicilik Turnuvası "Chio Aachen 2007"ye Sevil Sabancı'nın Alienne, Concept, Livello ve Royal Star adlı dört atı da katıldı.

Haberin Devamı

İlk kez böyle büyük bir turnuvaya çıkan Alienne (7) ile Concept (9) adlı iki at dereceye girmemelerine rağmen turnuvayı başarıyla tamamladılar.
Atların umduğundan daha fazla başarı gösterdiğini belirten Finlandiyalı jokey Cameron Hanley (34), 'Ben bile şaşırdım desem yeridir. İki at da çok güzel yarıştılar. Alienne henüz çok genç ve pek fazla tecrübesi yok. İlk defa bir turnuvaya katılıyor. Turnuvanın ortalarına doğru heyecanlanarak biraz strese girdi. Ancak, bu çok doğaldır. Son turda kıl payı dört puan verdi. Ancak, o da biraz benimle alakalı. Çünkü üçlü atlayışta bir adım fazla verdim. İleriye sürülüp mesafe dengesi bozuldu. Benim için önemli olan atların biraz tecrübe kazanmaları. Gelecekte çok daha başarılı olacaklarına inanıyorum' dedi.
Dokuz yaşındaki Concept isimli attan da övgüyle söz eden ve Finlandiya adına yarışmaya katılan Hanley şöyle devam etti:
'Sevil Sabancı bu yarışmaya katılan dört genç atı sponsor olarak satın aldı. Kendisi bu spor dalında Türkiye’de teknik altyapı ile eğitim alanlarının oluşmasına önem veriyor. Bu konuda İstanbul’u merkez yapmak istiyor. Türkiye hızla gelişen bir ülke. Böyle bir alanda başarılı olunmaması için bir engel yok.'
Büyük bir seyirci kitlesiyle tıklım tıklım dolan Chio Aachen hipodromunda düzenlenen turnuvada derece alan ülkeler sırasıyla Amerika, Almanya ve Fransa oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!