Saarland İçişleri Bakanı Hacı Bayram Camii’ni ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Saarland İçişleri Bakanı Hacı Bayram Camii’ni ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2022 10:03

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Dillingen Hacı Bayram Camii, Açık Cami Günü vesilesiyle düzenlenen programda Saarland Eyaleti İçişleri Bakanı Reinhold Jost’u ağırladı.

Haberin Devamı

DILLINGEN DİTİB Hacı Bayram Camii Dernek Başkanı Fatih Ünal’ın konuşmasının ardından din görevlisi Abdullah Güney’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Almanca mealini anlatmasıyla başlayan etkinlikte, Saarland Eyalet Birliği Sekreteri İbrahim Çelik, cami ve DİTİB çalışmaları hakkında bilgi verdi. Saarland İçişleri Bakanı Reinhold Jost’un ziyaretinden dolayı teşekkür eden Çelik, bu ziyaretin Dillingen’de yaşayan Müslümanları mutlu ettiğini söyledi. Almanya’daki enerji krizine karşı tedbirlerin alınmasında DİTİB cami dernekleri olarak yardımcı olduklarını ifade eden Çelik, “Bu zor günlerde enerji krizine karşı önlemler alıyoruz. Bu yönde DİTİB Genel Merkezi’nden de dikkat edilmesi gereken hususlarda hazırlanan bilgilendirmeyi cami derneklerimizle ve cemaatimizle paylaşıyoruz. Çocuklarımızın okullarında başarı sağlamaları yönünde eğitimlerine yardımcı oluyoruz” dedi.

Saarland İçişleri Bakanı Hacı Bayram Camii’ni ziyaret etti

Saarland İçişleri Bakanı Reinhold Jost ise bakan olmadan önce de birçok kez camiyi ziyaret ettiğini belirtti. Gösterilen misafirperverlikten ötürü dernek yöneticilerine teşekkür eden Jost, dini boyutta eş değerlere sahip olduklarını dile getirerek, cami derneğiyle özellikle spor ve eğitim alanında birlikte çalışmalar yapma düşüncelerinin olduğunu söyledi. Jost, konuşmasında, “Birbirimiz hakkında konuşmak yerine birbirimizle konuşmalıyız” sözünü birçok kez tekrarladı. Türk mutfağından ikramların yapıldığı ziyarette Jost, cemaatin sorunlarını dinledi ve elinden geldiğince çözüm üreteceğini söyledi. Cami cemaati ile bir süre sohbet eden Jost, ardından camiyi gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!