‘Saadet Partisi ziyareti çarpıtıldı’

Güncelleme Tarihi:

‘Saadet Partisi ziyareti çarpıtıldı’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2022 12:46

AK Partili eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Nürnberg ziyareti sırasında Saadet Nürnberg’i ziyaretinin çarpıtıldığını belirten Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kuzey Bavyera Başkanı Yılmaz Deliduman bir bildiri yayımladı. Bildiride şöyle denildi:

Haberin Devamı

“HABERTÜRK yazarı Muharrem Sarıkaya’nın AK Parti heyetinin, Saadet Partisi’nin Almanya’daki Nürnberg teşkilatını gizli ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdiği haberinin gizli kısmı ve bazı içeriklerdeki çarpıtmalar hariç ziyaret doğrudur. Ziyaretimizle ilgili bazı yalanlar ve çarpıtmalarla algı yapmaya çalışan Habertürk yazarı Sarıkaya’nın makalesini okuyunca gerçeği söylemek gerekirse çok şaşırdık. UID Kuzey Bavyera Bölge Teşkilatı olarak Saadet Partisi’nin Nürnberg Teşkilatı yöneticilerini ziyaret etmeyi planlamış, fakat bunu bir türlü gerçekleştirememiştik. Eski Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ile birlikte bölgedeki esnaf ve dernekleri ziyaret ederken Saadet Partisi’nin Nürnberg Teşkilatı’nı da ziyaret etmeyi uygun gördük. Ziyarette, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın iddia ettiği, ‘Cumhurbaşkanımızın oy oranı yüzde 45’i aşıyor, siz de desteğinizi gösterin, bu işi bitirelim’ şeklindeki bizim ifademiz ya da Saadet Partisi yetkililerinin ‘Bizim adaya siz oy verin’ gibi söylemlerinin kesinlikle yazıldığı gibi gelişmediğini söylemek isterim.

Haberin Devamı

‘TÜM OYLARA TALİBİZ’
“Ziyaretteki konuşmaların bu şekliyle ulusal basına yansıması mahrem hukukuna da yakışmamıştır. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız için her partinin seçmeninden oy isteme hakkına da sahibiz. Saadet Partisi’nin kıymetli seçmeninin oylarına da talibiz. Açıkçası gönül bağımız olan Saadet Partili yönetici arkadaşların sohbeti basına sansasyon olarak geçmelerini doğru bulmuyoruz. Kaldı ki, Cumhur İttifakı’nın oyları son anketlerde yüzde 50’ye yaklaşmaktadır. Bu vesileyle seçim döneminin kazananı yine Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı olacaktır. Bunun için var gücümüzle seçim gününe kadar tüm partili seçmenlerin kapılarını çalıp oylarına ve gönüllerine talip olmaya devam edeceğiz.”

‘Saadet Partisi ziyareti çarpıtıldı’

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, UID Kuzey Bavyera Başkanı Yılmaz Deliduman

BAKMADAN GEÇME!